Ο Σάββας Αμπεριάδης στο «gipedo.eu»!

 

 

Από το Μνημείο των Ηρώων του Πολυτεχνείου στον τόπο των «ηρώων» του κοινωνικού βίου… Από το άγαλμα της Ελευθερίας, το οποίο στολίζει τον δημοτικό κήπο της Δράμας στο μέρος που αναπτύσσεται το αθλητικό κράμα, στις παρυφές του Παγγαίου όρους, εκεί που ο Π.Γ.Σ. Παγγαίου λειτουργεί με τους δικούς του όρους… Από το πανέμορφο πάρκο των αγαλμάτων Διοικητηρίου και Νίκης στην περιοχή της Νικήσιανης, που ο πολιτισμός και ο αθλητισμός έχουν κατακτήσει τη δική τους νίκη…

 

 

Από το μνημείο Μικρασιατών-Μνήμης και τον ανδριάντα του Αγίου Χρυσοστόμου του Μητροπολίτου Δράμας στην αθλητική τρίαινα του ανθρώπου με καταγωγή από την πόλη της Δράμας…

Ένα όμορφο πέρασμα από τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας και τον διαμορφωμένο χώρο του σπήλαιου Αγγίτη στον  εκκλησιαστικό τόπο με φεγγίτη, στον οποίο δεσπόζουν οι είκοσι Ναοί, τα τρία Μοναστήρια, αλλά και ένας σύλλογος με προτερήματα χίλια μύρια…

 

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παγγαίου, ο οποίος «βασιλεύει» στην καρδιά της μακεδονικής περιοχής, Νικήσιανη Καβάλας, ξεχωρίζοντας, στα αθλήματα με μπάλα, με «οδηγό» τον σπουδαίο Αμπεριάδη Σάββα… Τον άνθρωπο, ο οποίος ακολούθησε, το περασμένο καλοκαίρι, την παραπάνω διαδρομή, ξεκινώντας από την πόλη της Δράμας, κάνοντας το δικό του "τάμα", προκειμένου να «σκαρφαλώσει» στο Παγγαίο όρος, με συνέπεια στην Καβάλα να προκληθεί «ντόρος»…

 

 

Τον 43χρονο, πλέον, προπονητή μπάσκετ, ο οποίος εισήλθε στον αθλητισμό με κίνητρο του 1987 το «Ευρωμπάσκετ» και «λανσάρει» έχοντας στην καρδιά του τον Άρη, όπως ο λατρευτός του Νίκος Γκάλης τον καιρό που ετοιμαζόταν τίτλους να πάρει…

Ο Σάββας Αμπεριάδης, λοιπόν, ως ένας εκ’ των πρωταγωνιστών του συλλόγου των αγωνιστών, Π.Γ.Σ Παγγαίου, μίλησε, προ ημερών, στην ιστοσελίδα μας για την πορεία του στον αθλητισμό, αλλά και το όραμα του με το σωματείο καλαθοσφαίρισης από τη Νικήσιανη Καβάλας, το οποίο σταδιοδρομεί, πλέον, στον χώρο με δεδομένα άλλα…   

 

 

«Κατάγομαι από την πόλη της Δράμας και ασχολούμαι με τον χώρο της καλαθοσφαίρισης από την ηλικία των 13 ετών. Με κίνητρο την ενασχόληση της παρέας μου, η οποία δραστηριοποιούταν, τότε, στον χώρο του μπάσκετ, αποφάσισα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο σπορ, επιλέγοντας τον Γ.Σ. Δράμας ως πρώτο «σταθμό» στην καριέρα μου. Ο εν λόγω σύλλογος διαλύθηκε, πριν περίπου, είκοσι (20) έτη, ωστόσο εγώ συνέχισα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο συγκεκριμένο άθλημα. Πρώτος μου προπονητής ήταν ο κ. Ραδής Θεοδωρίδης, το έτος 1987, στα αναπτυξιακά τμήματα του Γ.Σ Δράμας, όπως και στο ανδρικό συγκρότημα του μακεδονικού συλλόγου», είπε, αρχικά, στην ιστοσελίδα μας ο 43χρονος φίλος του Άρη Θεσσαλονίκης, ο οποίος εντάχθηκε στο ρόστερ του Γ.Σ Δράμας το έτος 1987, λίγο μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ευρώπης από την Εθνική μας ομάδα.   

 

 

Στην συνέχεια, ο κ. Αμπεριάδης αναφέρθηκε στις επιτυχίες του με τον Γ.Σ Δράμας και στο υπόλοιπο της καριέρας του. «Αγωνίστηκα τρία έτη στο ανδρικό συγκρότημα του Γ.Σ Δράμας, κερδίζοντας πλούσιες εμπειρίες και διεκδικώντας την άνοδο στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

 

 

Επίσης, εκείνο τον καιρό (1992), γεύτηκα τη χαρά της κατάκτησης της 4ης θέσης με το Πολυκλαδικό Λύκειο Δράμας στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, έχοντας , μάλιστα, ως προπονητή τον κ. Ραδή Θεοδωρίδη.

Από το έτος 1993 μέχρι το 1995 υπηρετούσα την στρατιωτική μου θητεία στην περιοχή του Μεγάλου Πεύκου και στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, έχοντας την ιδιότητα του δόκιμου αξιωματικού. Εν συνεχεία, συνεργάστηκα με τα στελέχη της Δόξας Δράμας, η οποία μόλις είχε συσταθεί ως σύλλογος καλαθοσφαίρισης, έχοντας ως κόουτς τον κ. Κακατσίδη, ενώ ακολούθως εντάχτηκα στο ρόστερ του Κ.Α.Ο. Δράμας.

 

 

Στον ιστορικό αυτόν σύλλογο συνεργάστηκα με τον προπονητή, Νίκο Γρηγοριάδη, από το έτος 1997 μέχρι το 2002. Στο χρονικό αυτό διάστημα, ο Κ.Α.Ο. Δράμας κατάφερε να ανέλθει στην Α1 από τη Β’ Εθνική κατηγορία, γεγονός το οποίο σκόρπισε, τότε, έντονη περηφάνια σ’ όλη την επικράτεια.

Το έτος 2002, όμως, αποφάσισα να αποχωρήσω από τον Κ.Α.Ο.Δράμας, με συνέχεια να μην συμμετάσχω στην Α1 ως αθλητής. Επέλεξα, τότε, να συνεργαστώ με τα μέλη του Α.Ο. Καβάλας, συνεργαζόμενος με τον προπονητή, Στάθη Καμαράκη, στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορία.

 

 

Μια σεζόν αργότερα, εντάχτηκα στο ρόστερ του Γ.Σ. Ελευθερούπολης, έχοντας ως προπονητή τον Ραδή Θεοδωρίδη στο Πρωτάθλημα της Α’ Ε.Κ.Α.Σ.Α.Μ.Α.Θ. Την συγκεκριμένη σεζόν η ομάδα μας ανήλθε στον… μαραθώνιο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, ενώ δύο έτη αργότερα αποχώρησα από τον συγκεκριμένο σύλλογο. Οι Τιτάνες Δράμας ήταν ο επόμενος ‘σταθμός» στην αθλητική μου καριέρα, έχοντας ως προπονητή τον παλιό παίκτη του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, Σάκη Γαϊτάνη, στον… μαραθώνιο της Α’ Ε.Κ.Α.Σ.Α.Μ.Α.Θ.

 

 

Στο συγκεκριμένο σωματείο πρόσφερα τις υπηρεσίες μου τρία, συνολικά, έτη, συνδέοντας το όνομα μου με την άνοδο της ομάδας στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Ακολούθησε η τριετής απουσία μου από τους αγωνιστικούς χώρους, λόγω του σοβαρού τραυματισμού μου στο πόδι (ρήξη χιαστού), μέχρι το έτος 2014, όταν και επέστρεψα στον χώρο του μπάσκετ για λογαριασμό του Γ.Σ Ελευθερούπολης. Στον εν λόγω σύλλογο συνεργάστηκα με τους προπονητές, Στάθη Καμαράκη, Στέφανο Θεοδοσιάδη και Κυριάκο Παπαδόπουλο, με τον οποίο, μάλιστα, ήμασταν συμπαίκτες στον Κ.Α.Ο.Δράμας.

Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου ως αθλητής δεν ήταν άλλη από την άνοδο του Κ.Α.Ο.Δ στην Α2 Εθνική κατηγορία, ενώ σημαντικές διακρίσεις γνώρισα στον Γ.Σ Ελευθερούπολης (άνοδος στη Γ’ Εθνική), Κ.Α.Ο.Δ (από τη Γ’ Εθνική στην Α2), Δόξα Δράμας (άνοδος από Β’ σε Α’ Ε.Κ.Α.Σ.Α.Μ.Α.Θ) και Τιράνες Δράμας (άνοδος στη Γ’ Εθνική)», συμπλήρωσε ο κ. Σάββας Αμπεριάδης, για να αναφερθεί στην συνέχεια στην προπονητική του θητεία στον Π.Γ.Σ. Παγγαίου.

 

 

«Από το περασμένο καλοκαίρι, εργάζομαι στον Π.Γ.Σ.Παγγαίου, κατέχοντας τη θέση του προπονητή στον συγκεκριμένο σύλλογο. Η ανδρική μας ομάδα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Α’ Ε.Κ.Α.Σ.Α.Μ.Α.Θ, στοχεύοντας στην κατάκτηση της 4ης θέσης ύστερα από το πέρας της α’ φάσης του θεσμού, προκειμένου να συμμετάσχει στο «φάιναλ-φορ» της διοργάνωσης. Ο σύλλογος μας στηρίζεται, αμέριστα, από τα αρμόδια στελέχη του Δήμου Παγγαίου, από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Παγγαίου, Σάββα Ηλιάδη, αλλά και από τους κατοίκους της Νικήσιανης, οι οποίοι βοηθούν, ψυχολογικά, το σωματείο μας να προοδεύσει στον αθλητικό χώρο.

 

 

Την περσινή σεζόν, η ομάδα μας τερμάτισε στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, γεγονός το οποίο φανερώνει πως η ομάδα μας διαγράφει, σταδιακά, βήματα προόδου. Αν σ’ όλα τα παραπάνω σκεφτούμε πως, αυτό το χρονικό διάστημα, τα αρμόδια όργανα έχουν προβεί στην ανακατασκευή του παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο της Νικήσιανής, καταλαβαίνετε πως ο Π.Γ.Σ. Παγγαίου, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο».

 

 

 

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr