Ο Τάκης Πανακούλιας στο «gipedo.eu»!

 

Το «αστέρι» ανατέλλει στην πανέμορφη πόλης της Καβάλας, η πορτοκαλί μπάλα κολλάει σαν αυτοκόλλητο με τη νεολαία του συγκεκριμένου τόπου και ο αθλητισμός λαμβάνει, πλέον, τη δική του ξεχωριστή ρότα… Ταυτίζεται με τον σύλλογος καλαθοσφαίρισης, Αστέρας Καβάλας, έχει ως κινητήριους άξονες τα μέλη της οργανωτικής διοικούσας επιτροπής του, διαθέτει υπεροπλία στο φυτώριο του και με σημαντικές επιτυχίες, τις οποίες θα ζήλευαν πολλοί εκ’ των ανταγωνιστών του, έχει δημιουργήσει τη δική του «αυτοκρατορία» στην πόλη των «Αργοναυτών»!

 

 

Ο αριθμός των, περίπου, 350 αθλητών-τριών, οι οποίοι απαρτίζουν τα αναπτυξιακά του τμήματα, οι πλούσιες γνώσεις των προπονητών τους γύρω από το συγκεκριμένο σπορ και η φροντίδα των ιθυνόντων του συλλόγου για το μέλλον των παικτών-τριών τους στοιχειοθετούν, αναμφίβολα, το μεγαλείο του Αστέρας Καβάλας! Αυτό για το οποίο μας μίλησε, την Παρασκευή το απόγευμα, ο πρώην διοικητικός ηγέτης του συλλόγου και νυν Αντιπρόεδρος αυτού, Τάκης Πανακούλιας, αλλά και αυτό το οποίο φανερώνεται, μέσω του φωτογραφικού υλικού του Αστέρα Καβάλας και των τριών υπέροχων βίντεο, τα οποία αναδημοσιεύονται, σήμερα, από την σελίδα του μακεδονικού συλλόγου στο «facebook».

 

 

https://www.facebook.com/asteraskavalas/

https://www.facebook.com/asteraskavalas/

https://www.facebook.com/asteraskavalas/

«Εγώ διατηρώ τον τίτλο του Αντιπροέδρου του συλλόγου καλαθοσφαίρισης, Αστέρας Καβάλας, ο οποίος συμμετέχει σε πολλά Πρωταθλήματα της Ε.Κ.Α.Σ.Α.Μ.Α.Θ!

 

 

Το σωματείο μας εδρεύει στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων Καβάλας, όπως συμβαίνει με τους συλλόγους, Πάνθηρες Καβάλας και Αγία Βαρβάρα Καβάλας.

Ο Αστέρας Καβάλας είναι ένας ιδιαίτερα οργανωμένος σύλλογος, ο οποίος διακρίνεται για την πληρότητα των αναπτυξιακών του τμημάτων, τις επιτυχίες της ανδρικής ομάδας, την συμμετοχή του γυναικείου συγκροτήματος, όπως και της ομάδας παλαιμάχων στις διοργανώσεις της Ε.Κ.Α.Σ.Α.Μ.Α.Θ...

 

 

Η ανδρική μας ομάδα συμμετείχε, πέρσι, στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, αλλά δεν κατάφερε να διατηρηθεί σ’ αυτήν, λόγω μιας κρίσιμης ήττας που υπέστη από τον Μαντουλίδη, εκτός έδρας. Παρ’ όλα αυτά, τα στελέχη του Αστέρα Καβάλας είμαστε ευχαριστημένα για το γεγονός πως το φυτώριο του συλλόγου ανθίζει, συνεχώς, προφέροντας όραμα, ζωή και κίνητρο στη νέα γενιά αθλητών-τριών του Νομού Καβάλας!

 

 

Είναι αλήθεια πως η εφηβική μας ομάδα έφτασε δύο φορές κοντά στην πρόκριση στην τελική εξάδα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, αλλά αποκλείστηκε από τον Πιερικό Αρχέλαο, ωστόσο η συγκεκριμένη «φουρνιά» παικτών δεν έχει πάει χαμένη…

 

 

 

 

Οι περισσότεροι μπασκετμπολίστες εκείνης της εποχής προσφέρουν, πλέον, τις υπηρεσίες τους στο ανδρικό τμήμα, υπό τις οδηγίες του προπονητή, Λεωνίδα Μαγιάνη.  

Παράλληλα, εξαιρετική πορεία στο Πρωτάθλημα Κορασίδων της Ε.Κ.Α.Σ.Α.Μ.Α.Θ πραγματοποιεί η αντίστοιχη ομάδα του Αστέρα Καβάλας, υπό τις οδηγίες του προπονητή, Δημήτρη Αϊβζίδη, η οποία προπονείται στο Γ’ Λύκειο Καβάλας, μαζί με αρκετά, ακόμα, αναπτυξιακά τμήματα του συγκεκριμένου συλλόγου.

 

 

Επίσης, η γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης του συλλόγου μας καθοδηγείται από τον κόουτς, Δημήτρη Οσγουρίδη, ο οποίος γυμνάζει, συνάμα, τα τμήματα Παγκορασίδων Α’ και Β’ του σωματείου. Αντίθετα, η ομάδα Νεανίδων δεν συμμετέχει σε κάποια διοργάνωση.

 

 

Ακόμα, μερικά συγκροτήματα Ακαδημιών του Αστέρα Καβάλας βρίσκεται υπό την καθοδήγηση της μπασκετμπολίστριας της γυναικείας ομάδας του σωματείου, Σοφία Καραγιαννοπούλου, ενώ όλοι οι προπονητές-τριες του σωματείου μας είναι απόφοιτοι της Πανεπιστημιακής Σχολής των ΤΕΦΑΑ (Γυμναστική Ακαδημία).

 

 

Οι επιτυχίες, όμως, για τον Αστέρα Καβάλας δεν σταματούν εδώ. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για τον σύλλογο μας η κλήση της Κορασίδας, Σταυρίνας Κερανοπούλου (2003), σε κλιμάκιο επιλογής για το Εθνικό μας συγκρότημα, η παραχώρηση ενός μπασκετμπολίστα μας, Χρήστου Μαραβέγια (πλέι-μέικερ και γκαρντ, 2001), στον ΠΑΟΚ, υπό τη μορφή δανεισμού για ένα έτος και η κλήση του 15χρονου, Παναγιώτη Τσάμη (2.02μ), στην Εθνική Παίδων.  Επίσης, ο ίδιος αθλητής αγωνίστηκε, πέρσι, σε διεθνές τουρνουά με την Εθνική Παμπαίδων, 

 

 

Σε καλό δρόμο, όμως, βρίσκονται και τα υπόλοιπα αναπτυξιακά συγκροτήματα του σωματείου, όπως οι ομάδες Παμπαίδων, Μίνι Τούνιορ και Τζούνριο υπό τις οδηγίες των προπονητών, Στέλιου Σχοινάκη και Γιώργου Παπαζώτου, ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του ως αθλητής στο ανδρικό τμήμα του Αστέρα Καβάλας.

 

 

Η παιδική μας ομάδα βρίσκεται στην 1η θέση του… μαραθωνίου της Ε.Κ.Α.Σ.Α.Μ.Α.Θ, ενώ θετική πορεία έχει αρχίσει να διαγράφει η ανδρική ομάδα, η οποία προπονείται από τον κ. Μαγιάννη. Εύχομαι όλα τα τμήματα του Αστέρα Καβάλας να συνεχίσουν να λειτουργούν με την ίδια φιλοσοφία στο μέλλον". 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr