Ο σύλλογος από την Κω δεσπόζει στον χώρο της καλαθοσφαίρισης!

 

 

Πλούσιος σε θέαμα, όπως τα ιστορικά μνημεία της Κω, ποιοτικός όπως τα καταστήματα φαγητού και ψυχαγωγίας του συγκεκριμένου νησιού, πελώρια αναπτυγμένος, όπως ο ποδηλατόδρομος του εν λόγω τόπου, αλλά και «θρυλικός» όπως το αρχαίο στάδιο, η αρχαία αγορά και το αρχαίο θέατρο, τα οποία έχουν πάνω τους χαραγμένα τα σημάδια του χρόνου και της διαδρομής των πολιτισμών…

 

 

Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί ο σύλλογος καλαθοσφαίρισης, Ανταγόρας Κω, ο οποίος αναγεννήθηκε μέσα από τις… στάχτες του, το καλοκαίρι του 2016 και γνωρίζει, καθημερινά, μεγάλη ανάπτυξη στον αντίστοιχο χώρο, όπως η Κως τον 4ο  αιώνα π.χ.

 

 

Η γυναικεία ομάδα, η οποία εδρεύει στο νησί που γεννήθηκε ο πατέρας της ιατρικής, Ιπποκράτης, κατέκτησε, φέτος, τον τίτλο του Πρωταθλητή Δωδεκανήσου και «γεννάει», συνεχώς, ελπίδες για το μέλλον… Οργανώνεται από την αξιόλογη κρητική ιθύνουσα, Ελένη Δρεττάκη, η οποία αποτελεί τη ζωντανή ιστορία του σωματείου, καθοδηγείται από τον έξοχο προπονητή, κ. Παπούλη και διοικείται από τον εργατικό παράγοντα, Μάριο Πλούμπη, ο οποίος ευελπιστεί να συνδέσει, φέτος, το όνομα του με την άνοδο του Ανταγόρα Κω στην Α2 Εθνική κατηγορία.

 

 

Οι εξαιρετικοί και άμεσοι χειρισμοί της πάλαι ποτέ μπασκετμπολίστριας του Ανταγόρα Κω, της Γ.Ε Ηρακλείου και του Ιπποκράτη Κω, κας Δρεττάκη έχουν αποφέρει τους ανάλογους «καρπούς»,  αφού ο σύλλογος αναπτύσσεται, σωστά, σε επίπεδο γυναικείας ομάδας, γεγονός το οποίο φανερώνεται από την προαγωγή δύο αθλητριών του φυτώριου του συλλόγου στο γυναικείο τμήμα.

 

 

 

Οι 15χρονες γκαρντ, Μελίνα Χατζηνικολάου και Στέλλα Κουζούκα, αποτελούν τις «φλέβες χρυσού» της α’ ομάδας, ενώ η πρόθεση των ανθρώπων του συλλόγου για τη ραγδαία άνθιση των Ακαδημιών αυτού δεν μπορεί παρά να καταδεικνύει την σύγχρονη φιλοσοφία τους. Μια φιλοσοφία η οποία εδράζεται στη λατρεία τους για τον Ανταγόρα Κω και στην αγάπη τους για τη νεολαία. Αυτήν η οποία αποτελεί το… αύριο του νησιώτικου σωματείου και που θα περιμένει, καρτερικά, να λάβει τη μεγάλη ευκαιρία, προκειμένου να εκπροσωπήσει, επάξια, το ένα από τα δώδεκα όμορφα ελληνικά νησιά της Περιφέρειας Δωδεκανήσου. 

 

 

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr