Οι κάτοικοι του Πολυστάφυλου Πρεβέζης συστρατεύονται ενάντια στη ζημιά του περιβάλλοντος!

 

 

Με τον δικό τους τρόπο έχουν αντιδράσει στην καταστροφή, η οποία απειλεί το περιβάλλον, οι κάτοικοι του όμορφου χωριού, Πολυστάφυλο Πρεβέζης, ευελπιστώντας στην αποφυγή οποιασδήποτε περαιτέρω ζημιάς, η οποία θα πλήξει τον αγαπημένο τους τόπο. Αναλυτικά, το περιεχόμενο του Δελτίου Τύπου, το οποίο έχουν εκδώσει οι πολίτες του εν λόγω χωριού, μέσω της σελίδας αυτού στο «facebook».
«Αγαπητοί συγχωριανοί, φαίνεται ότι η καταστροφή που γίνεται και στα υπόλοιπα βουνά της Πίνδου βρίσκεται προ των πυλών και για τα βουνά της Λάκκας Σουλίου... κατατέθηκε αίτηση για την κατασκευή αιολικού πάρκου στο Μπαλντενέζι, στο Ζωτικό και στα γύρω βουνά ... όλοι οι φορείς του τόπου μας θα πρέπει να αντιδράσουμε στην περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής μας.

 

 

Πρόκειται για πολύ μεγάλη και ανεπανόρθωτη καταστροφή για μια επένδυση που ωφελεί μόνο τις εταιρείες που επιδοτούνται για την κατασκευή...500 τόνοι μπετόν, δρόμοι σε κάθε βουνοκορφή ακόμη και σε 2000 μψόμετρο (ελληνική πρωτοτυπία), πυλώνες μεταφοράς και βέβαια σε 15 χρόνια ένα απέραντο νεκροταφείο (βλ. Νότια Εύβοια) αφού η απομάκρυνση είναι ασύμφορη...την ίδια στιγμή οι περισσότερες χώρες στρέφονται σε άλλες πηγές ενέργειας πιο φιλικές εγκαταλείποντας τα θηριώδη αυτά μηχανήματα ή απλά υποχρεώνουν τις υπερχρεωμένες χώρες να τα εγκαταστήσουν ώστε να κρατήσουν τα εργοστάσια τους ανοιχτά με επιδότηση των κυβερνήσεων...
Επίσης η ενέργεια αυτή δεν είναι και τόσο πράσινη όσο ευαγγελίζονται, ο τρόπος τοποθέτησης και η συμβολή τους είναι πολύ μικρή σε σχέση με το κόστος το οικονομικό και το περιβαλλοντικό...και βέβαια ποτέ το ρεύμα δεν έγινε πιο φτηνό για τον καταναλωτή...επίσης εφόσον στοχεύουν στο περιβάλλον ας το σεβαστούν ουσιαστικά και συνολικά... κανείς δεν διαφωνεί με τις ανανεώσιμες πηγές αρκεί να μην είναι τόσο παρεμβατικές και να μην προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες με τεράστιους δρόμους, μπετά, λαμαρίνες και ορυκτέλαια ώστε να δουλέψουν τα θηριώδη εξαμβλώματα... προτάσεις όπως μικρότερες οικιακές ανεμογεννήτριες ή σε σχήμα παραδοσιακών ανεμόμυλων στα νησιά ώστε να εναρμονίζονται με το περιβάλλον και σε μικρότερου μεγέθους σε μη ορατά σημεία, υπογειοποίηση καλωδίων... κλπ ...πρέπει να τα δούμε πιο σοβαρά... είναι μεγάλη κουβέντα και μεγάλη μπίζνα δυστυχώς, χρειάζεται συστράτευση και αντίσταση απ' όλους μας για την αποφυγή της περιβαλλοντικής καταστροφής του τόπου μας!».
 

 

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr