Ο γνωστός καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Γιώργος Γουνελάς, στο «gipedo.eu»!

 

Στην πόλη, στην οποία η έννοια της ομορφιάς είναι συνηφασμένη με την έννοια της δημιουργίας, στον τόπο όπου η τουριστική δράση προκαλεί έντονη θραύση, ξεπροβάλει μια παράταξη, η οποία παίζει τον ρόλο του άξιου πρεσβευτή για τη διαμόρφωση μιας Ελλάδας καλύτερης…

Με το όνομα, «Ο Τόπος της Ζωής μας», ο Πρόεδρος της εν λόγω παράταξης, Μάκης Παπαδόπουλος, ο άμεσος συνεργάτης του, Γιώργος Γουνελάς και μια έξοχη ομάδα ανθρώπων, έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αναβάθμιση των μακεδονικών τόπων…

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε, προ ημερών, με τον γνωστό καθηγητή Φυσικής Αγωγής και μέλςο της παράταξης αυτής, Γιώργο Γουνελά, ο οποίος, φυσικά, μας μίλησε για την αθλητική ζωή του, αλλά και το όραμα του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Καβάλα…

 

 

 

«Η αθλητική μου καριέρα είχε αφετηρία τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου του Α.Ο. Καβάλας, πριν αρκετά έτη. Εν συνεχεία, εντάχτηκα στην πάλαι ποτέ Ακαδημία ποδοσφαίρου, Γαλαξία Καβάλας, η οποία έδρευε στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα και βρισκόταν υπό την αιγίδα του γνωστού επιχειρηματία, Βασίλη Σιδηρόπουλου.

Στη διάρκεια όλων αυτών των ετών, συνεργάστηκα με τον προπονητή, Γιώργο Παντελίδη και τον αείμνηστο, Ζόραν Ζούκιτς, ενώ στην συνέχεια εντάχτηκα στο ρόστερ του Κεραυνού Κρηνίδων και συνεργάστηκα με τον προπονητή, Τάσο Τσαπανίδη στο Πρωτάθλημα της πάλαι ποτέ, Δ’ Εθνικής. 

Το καλοκαίρι του έτους 2007, υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης και συνεργάστηκα με τους προπονητές, Γιώργο Παράσχο και Φερνάντο Σάντος, για μια σεζόν. Ακολούθως, αγωνίστηκα στη Νίκη Βόλου, υπό τις οδηγίες του κόουτς, κ. Γαρδικιώτη, στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

 

 

Στον συγκεκριμένο σύλλογο στον οποίο προέδρευε, τότε, ο πρώην Πρόεδρος της Α.Ε.Κ. Αθηνών, Στράτος Γιδόπουλος, παρέμεινε μια σεζόν και στην συνέχεια εντάχτηκα στο ρόστερ της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Στον συγκεκριμένο σύλλογο, συνεργάστηκα με τον προπονητή, Στέφανο Μπορμπόκη, εν συνεχεία συνεργάστηκα με τα στελέχη του Πυρσού Γρεβενών, καθοδηγούμενος από τον προπονητή, Ανδρέα Παντζιαρά, ο οποίος πρωταγωνιστεί, φέτος, με την ομάδα του Άρη Παλαιοχωρίου στον…μαραθώνιο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Εν συνεχεία, ταξίδεψα στην πόλη της Κομοτηνής, προκειμένου να ακολουθήσω έναν κύκλο σπουδών στο Πανεπιστήμιο της συγκεκριμένης πόλης, ώστε να λάβω τον τίτλο του καθηγητή Φυσικής Αγωγής και στην συνέχεια συνεργάστηκα με την ομάδα, Ελπίδες Σαπών, η οποία καθοδηγούταν από τον προπονητή, Βασίλη Χαριτόπουλο. Στο σωματείο, το οποίο εδρεύει στον Νομό Ροδόπης, παρέμεινε αρκετό καιρό, ωστόσο αντιμετώπισα έναν σοβαρό τραυματισμό στο πόδι μου (ρήξη χιαστού), με συνέπεια να μείνω μερικούς μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.

 

 

Παρ’ όλα αυτά, εργάστηκα στις Ακαδημίες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ των Ελπίδων Σαπών, μέχρι να επιστρέψω στην πόλη της Καβάλας, προκειμένου να συνεργαστώ με τα στελέχη της Δόξας Θεολόγου. Το έτος 2013 αποφάσισα να διακόψω την ενεργό δράση, αγωνιζόμενος στις θέσεις του κεντρικού αμυντικού και του αμυντικού μέσου, προκειμένου να ασχοληθώ, αποκλειστικά, με τον χώρο της προπονητικής», είπε, στο πρώτο μέρος της συνέντευξης του, ο γεννηθείς στις 25 Ιουνίου του 1989, Γιώργος Γουνελάς.

 

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του στην ιστοσελίδα μας, ο Γιώργος Γουνελάς, αναφέρθηκε στην προπονητική του καριέρα στον αθλητικό χώρο, λέγοντας πως: «Το έτος 2014 έλαβα τον τίτλο του καθηγητή Φυσικής Αγωγής από τα αρμόδια στελέχη του Πανεπιστημίου της Κομοτηνής. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα να ακολουθήσω έναν κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στην ίδια ειδικότητα και εν συνεχεία εργάστηκα στον Α.Ο. Καβάλας με την ιδιότητα του γυμναστή της ανδρικής ομάδας.

 

 

Στον Α.Ο. Καβάλας, έχω συνεργαστεί, διαχρονικά, με τους προπονητές, Ισπυρλίδη, Ανυφαντάκη, Παπαδόπουλο και Δερμιτζάκη, με την ευχή να υλοποιηθεί, πλέον, ο στόχος της ανόδου του ιστορικού σωματείου στη Β’ Εθνική. Εκτιμώ πως η ομάδα μας διαθέτει, φέτος, ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και πιο σοβαρή ομάδα σε σχέση με την περσινή σεζόν, γεγονός το οποίο μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για την επιστροφή στη Β’ Εθνική.

Επιπλέον, η παρουσία του έμπειρου πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, Παύλου Δερμιτζάκη, όπως και η σωστή οργάνωση του συλλόγου μας, μας προσδίδουν το συναίσθημα της αισιοδοξίας για την προόδου του σωματείου μας σ’ όλα τα επίπεδα. Ακόμα, η ορθή διαχείριση των ομάδων υποδομής του σωματείου του Α.Ο. Καβάλας προσδίδει στον σύλλογο την προοπτική μας εύρυθμης λειτουργίας του συλλόγου σ’ όλα τα επίπεδα».

 

 

 

 

 

Στο τελευταίο μέρος της συνέντευξης του, ο Γιώργος Γουνελάς αναφέρθηκε, αποκλειστικά, στην ενασχόληση του με τον πολιτικό χώρο, τονίζοντας:

 

«Εν όψει της προσεχούς εκλογικής περιόδου, έχω αποφασίσει να εμπλακώ στον συγκεκριμένο χώρο, συμμετέχοντας στην παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας», με επικεφαλής τον κ. Μάκη Παπαδόπουλο. Ο πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής (αμυντικός), με καριέρα σε Α.Ο. Καβάλας, Χανιά, είχε δώσει το παρών στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία, για πρώτη φορά, ωστόσο, φέτος, αισιοδοξούμε πως θα αποτελέσουμε τη νέα Δημοτική Αρχή.

Σημαντικό κίνητρο για την ενασχόληση μου με τον πολιτικό χώρο και δη με την συγκεκριμένη παράταξη αποτελεί η ανάγκη να ενδιαφερθούν, σοβαρά, ορισμένοι άνθρωποι του αθλητισμού με τα κοινά της πόλης μας, προκειμένου να δοθούν λύσει σε σημαντικά και καίρια ζητήματα τα οποία απασχολούν τον κόσμο. Συγκεκριμένα, η Καβάλα είναι μια πόλη, η οποία θέλγει τους τουρίστες, ωστόσο δε διαθέτει, ακόμα, τις απαιτούμενες τουριστικές υποδομές.

 

 

Αν, για παράδειγμα, η πόλη μας αναγκαστεί να φιλοξενήσει, περίπου, 1.000.000 τουρίστες, θα χρειαστεί η παραχώρηση ορισμένων οικοδομικών συγκροτημάτων των χωριών του Νομού Καβάλας, ώστε να στεγαστούν, επαρκώς, οι τουρίστες-τριες. Έχουμε, λοιπόν, διαπιστώσει πως στον Νομό μας υπάρχουν αρκετοί αναξιοποίητοι χώροι, όπως ο χώρος του παλιού Νοσοκομείου, οι παλιές καπναποθήκες, αλλά και ορισμένοι, ακόμα, αναξιοποίητοι χώροι. Γι’ αυτό τον λόγο, είμαστε διατεθειμένοι να έρθουμε σε επαφή με τους αντίστοιχους τουριστικούς πράκτορες, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες τουριστικές μονάδες στους συγκεκριμένους χώρους, όπως και σ’ αυτούς που υπήρχε το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων.

 

 

Άλλωστε, ο Νομός Καβάλας αποτελείται από βουνό και θάλασσα, γεγονός το οποίο επιτρέπει την συγκέντρωση του Θρησκευτικού τουρισμού στην όμορφη πόλη μας, ύστερα από σωστή οργάνωση.  Μακάρι να πετύχουμε τον στόχο μας και να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν γίνεται την πόλη μας».

 

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr