Ο Πρόεδρος του χωριού, Θανάσης Ρασιάς, στο «gipedo.eu»!

 

 

 

 

 

Η ορεινή γοητεία βρίσκεται στην καρδιά του Νομού Λακωνίας και τα συναισθήματα αγάπης και περηφάνιας για τον μαγικό αυτόν τόπο είναι έντονα στα πρόσωπα των ανθρώπων του μόχθου! Ο Άγιος Ιωάννης Λακωνίας αποτελεί, από την αρχαιότητα, ένα όμορφο μέρος για δημιουργία και ο Πρόεδρος του χωριού, Θανάσης Ρασιάς, δεν μπορεί να εκφράσει, περί τούτου, κάποια διαφωνία, αν κρίνουμε από την παρακάτω προσωπική του ομιλία

 

 

 

 

«Το χωριό, Άγιος Ιωάννης Λακωνίας, βρίσκεται, περίπου, πέντε (5) χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Σπάρτης, στους πρόποδες του βουνού, Ταύγετος… Ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων του τόπου μας είναι, περίπου, 700, ενώ κύριο αντικείμενο δραστηριότητας αυτών είναι η παραγωγή των πορτοκαλιών.

 

 

 

Εγώ διατηρώ τη θέση του Προέδρου στον Άγιο Ιωάννη Λακωνίας από το έτος 2014 και προσπαθώ, καθημερινά, να συμβάλω για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της τοποθεσίας μας σ’ όλα τα επίπεδα», είπε, αρχικά, ο κ. Ρασιάς, στην ιστοσελίδα μας για να προσθέσει στην συνέχεια.

 

 

«Πέρα από τις πορτοκαλιές, στο χωριό μας έχει ξεκινήσει η διαδικασία της παραγωγής λαδιού, αφού αρκετοί γεωργοί τοποθετούν ελιές στον τόπο μας. Εγώ, βέβαια, δε δραστηριοποιούμαι στον αγροτικό χώρο, καθώς εργάζομαι στον Σώμα της Πυροσβεστικής ως δημόσιος υπάλληλος.

 

Το ευχάριστο, πάντως, για τον Άγιο Ιωάννη Λακωνίας είναι η ύπαρξη αρκετών καταστημάτων εστίασης και καφέ, τα οποία είναι δυνατόν να προσφέρουν την ανάλογη διασκέδαση, χαλάρωση και ψυχαγωγία σε κάθε επισκέπτη.

 

 

Στο χωριό μας υπάρχουν, συνολικά, έξι (6) εστιατόρια και δύο καφενεία, τα οποία ξεχωρίζουν για την ποιότητα των προϊόντων τους και την άψογη εξυπηρέτηση τους. Σκεφτείτε, πως μερικά καταστήματα εξ’ αυτών βρίσκονται κοντά στα πλατάνια, με συνέπεια οι παρευρισκόμενοι να έχουν θέα το κεφαλάρι και τα τρεχούμενα νερά της περιοχής.

 

 

Επιπλέον, στο γήπεδο του χωριού, Άγιος Ιωάννης, διοργανώνεται μια σειρά εκδηλώσεων από τα στελέχη του τόπου μας, όπως φυσικά και οι αγώνες του αθλητικού μας συλλόγου, Άμιλλα Αγίου Ιωάννη Λακωνίας», πρόσθεσε ο κ. Ρασιάς για να συμπληρώσει, λέγοντας.

 

 

«Ακόμα, στον τόπο μας υπάρχει ένα ελαιοτριβίο, μια επιχείρηση με δέρματα, όπως και μερικές ταβέρνες, οι οποίες αναλβμάνουν μια σειρά δεξιώσεων. Επιπλέον, στον τόπο μας υπάρχουν αρκετές Εκκλησίες, με πιο κεντρική την Αγία Τριάδα. Πέρα από την συγκεκριμένη Εκκλησία, υπάρχουν οι Εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη, του Αγίου Δημητρίου, του Προφήτη Ηλία, του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Δημητρίου, του Αγίου Ιωάννη, του Αγίου Παντελεήμονα, του Αγίου Σώστη, της Παναγίτσας και του Αγίου Νεκτάριου.

 

 

Επίσης, στον Άγιο Ιωάννη Λακωνίας υπάρχει το Χριστιανικό Χωριό, το οποίο κεντρίζει, διαρκώς, το ενδιαφέρον του κοινού, όπως και σχολείο (Δημοτικό) αλλά και ένα Νηπειαγωγείο. Ακόμα, οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου μαθητεύουν στα αντίστοιχα σχολεία της Σπάρτης, στα οποία μπορούν να μεταβούν με το λεωφορείο.

 

 

Ακόμα, στον Άγιο Ιωάννη Λακωνίας υπάρχει ένα κατάστημα, «Μίνι Μάρκετ» και ένα φαρμακείο. Επίσης, όποιος επιθυμεί να επισκεφθεί το Νοσοκομείο, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να μεταβεί στην πόλη της Σπάρτη, η οποία είναι η πρωτεύουσα του Νομού Λακωνίας. Τέλος, την περίοδο της αποκριάτικης γιορτής, το έθιμο του τόπου μας δεν είναι άλλο από τη διεξαγωγή μιας υπέροχης βραδιάς με φωτιά στην πλατεία, ζωντανή μουσική, δημοτικά τραγούδια και πλούσια γεύματα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει την ημέρα του Αγίου Πνεύματος στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη».

 

 

 

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr