Το «gipedo.eu» παρουσιάζει τον συγγραφέα και σκηνοθέτη, Γιώργο Καστρουνή!

 

Ο εμπνευστής του θεατρικού έργου, «Θεός Απών» είναι ένας άνθρωπος ξεχωριστός… Σοφός, δυναμικός, έξυπνος, ευρηματικός, μα πάνω απ’ όλα δημιουργικός στον χώρο του θεάτρου, γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ανέβει τα πρώτα σκαλιά του βάθρου… Ο Γιώργος Καστρουνής, περί αυτού ο λόγος, ανέλαβε, προ καιρού, τον διπλό αυτό ρόλο (συγγραφέας και σκηνοθέτης), λαμβάνοντας τα εύσημα από το κοινό κάθε παράστασης, η οποία, μάλιστα, είναι πιθανό να λάβει παράταση…

 

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, η ιστοσελίδα μας παρουσιάζει, απόψε, τον κ. Γιώργο Καστρουνή, ο οποίος είναι, πάντα, ταπεινός και αυθεντικός και όχι (υπέρ)άνω….  

 

Ο Γιώργος Καστρουνής γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες (Bachelor of Arts) στην Αγγλία στο Kingston University. Στη συνέχεια, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά (Master of Arts) στο London School of Economics στην Αγγλία και στο New School for Social Research της Νέας Υόρκης.

 

Η αγάπη του όμως για το θέατρο τον ώθησε να σπουδάσει Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο American Academy of Dramatic Arts στη Νέα Υόρκη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα (North Dakota State University) στην Αμερική, όπου και απέκτησε το πτυχίο Master of Arts στις Θεατρικές Τέχνες.

 

Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή και το θέατρο άρχισε το 1981. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Το 2008 εξέδωσε ένα λεύκωμα / gift book («ΕΡΑΣΤΕΣ – Ιστορίες και Εικόνες») με τις Εκδόσεις Καλέντη, και το 2010 και το 2012 εξέδωσε δυο βιβλία-ημερολόγια για το 2011 και το 2013, αντίστοιχα, με τις Εκδόσεις Κοντύλι και με τίτλο «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ».

Επιπλέον, έχει γράψει θεατρικά έργα τα οποία έχουν παιχτεί από πανεπιστημιακές θεατρικές ομάδες καθώς και από ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς θιάσους στην Αμερική και στην Ελλάδα. Έχει επίσης συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης, και σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές ως ηθοποιός.

 

Από το 1992, είναι διευθυντής του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ-Ξένες Γλώσσες»*, με παραρτήματα στον Πειραιά και στην Καισαριανή. Το 2009 πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής. Δημιούργησε τη Θεατρική Ομάδα «ACTORS in ACTION»** για παιδιά και ενήλικες, στην Καισαριανή.

 

 

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr