Ο ηθοποιός και οικονομολόγος, Νίκος Λάμπρου, στο «gipedo.eu»!

 

  

Το θέρετρο του Νομού Κορινθίας συνάντησε, πριν περίπου μισό αιώνα, μια οντότητα με εξαιρετική καλλιτεχνική δημιουργία… Ο τόπος ο οποίος είναι ευρέως γνωστός για τα ιαματικά λουτρά και τα μεταλλικά νερά «γέννησε», πριν 52 έτη, τον άνθρωπο ο οποίος ξεχωρίζει σε διάφορους τομείς, όπως τα οικονομικά και τα έργα τα θεατρικά και τα κοινωνικά…

Πρόκειται, φυσικά, για τον γνωστό ηθοποιό και οικονομολόγο, Νικόλαο Λάμπρου, ο οποίος βίωσε τα πρώτα έτη της ζωής του στην «καρδιά» του ελληνικού καζίνο και από μικρή ηλικία γοήτευσε με το ταλέντο του τον κόσμο εκείνο… Διακρίθηκε για το υψηλό μορφωτικό του επίπεδο σ’ όλο τον Κορινθιακό κόλπο, εξελίχθηκε στην πορεία σε λογιστής και ηθοποιός καταβάλλοντας πολύ κόπο, ενώ σε ηλικία 18 ετών εγκατέλειψε την πόλη που δεσπόζουν τα Γενάρεια όρη, προκειμένου να εγκατασταθεί στην Αθήνα, η οποία αποτελεί για τον ίδιο μια δεύτερη πατρίδα…

 

 

Το Λουτράκι, λοιπόν, ή η Περαία γη, όπως λεγόταν στην αρχαιότητα αποτελεί την αγαπημένη πόλη του Θεού και της Θεότητας, ωστόσο ο κ. Νίκος Λάμπρου προτιμά, ακόμα, μια καριέρα στην Αθήνα με έργα χίλια μύρια και όχι στο μέρος της προστάτιδας της Θερμίας Αρτέμιδας…

Το «gipedo.eu» επικοινώνησε, πρόσφατα, με τον εν λόγω καλλιτέχνη και κεντρικό πρωταγωνιστή του θεατρικού έργου, «Θεός Απών» και εκείνος δήλωσε παρών στην κλήση μας, έτοιμος και για κάθε πρόκληση δυναμικός…  

 

 

«Γεννήθηκα στην περιοχή, Λουτράκι Κορινθίας, από γονείς οι οποίοι δεν είχαν κάποια σχέση με το θέατρο. Σε ηλικία δεκαοχτώ (18) ετών, η οικογένεια μου αφίχθη στον Νομό Αττικής και από τότε μέχρι σήμερα είμαι κάτοικος του Λεκανοπεδίου. Διαμένω στην περιοχή της Βύρωνα με την σύζυγο υ και τα δύο μου παιδια, ενώ εργάζομαι ως Οικονομολόγος στην προσωπική μου επιχείρηση, η οποία εδρεύει στην περιοχή των Πετραλώνων. Τόσο εγώ, όσο και η σύζυγος μου με τα δύο μου παιδιά δραστηριοποιούμαστε στον ίδιο χώρο, κάτι το οποίο με ευχαριστεί ιδιαίτερα. Ο ένας μου γιος εργάζεται ως λογιστής, ενώ ο δεύτερος φοιτεί στο  Πανεπιστήμιο της Πάτρας την επιστήμη του Οικονομολόγου.

 

 

Η εργασία μας είναι αρκετά υπεύθυνη και απαιτητική, ωστόσο είμαι τυχερός γιατί βρίσκω, πάντα, τον χρόνο να καταπιαστώ με άλλα ενδιαφέροντα πράγματα στη ζωή μου», είπε, αρχικά, μέσω  της ιστοσελίδας μας ο κ. Νίκος Λάμπρου, για να αναφερθεί στην συνέχεια στην καριέρα του στο θέατρο και στα υπόλοιπα ενδιαφέροντα του.

 

«Η ενασχόληση μου με το θέατρο είχε αφετηρία το έτος 2014, όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή του της σχολής, «Αμφιθέατρο», στην οποία υπεύθυνο στέλεχος ήταν ο Γιώργος Καστρουνής.

 

 

Ο συγκεκριμένος συγγραφέας και σκηνοθέτης αποτελεί στην συνείδηση μου έναν αξιόλγο και ιδανικό άνθρωπο για την παραγωγή θεατρικών έργων, τον οποίο, μάλιστα, γνώρισα στην περιοχή της Καισαριανής κατά τη διάρκεια της κοινής θητείας των παιδιών μας στον αθλητικό σύλλογο, Μικρασιατικός Καισαριανής.

Παρακολούθησα, λοιπόν, έναν κύκλο μαθημάτων στην σχολή του κ. Καστρουνή, ο οποίος διήρκεσε δύο έτη και εν συνεχεία δέχθηκα μια δελεαστική πρόταση από τον σκηνοθέτη και παραγωγό παιδικών παραστάσεων, Νίκο Λημνιό, προκειμένου να συνεργαστώ μαζί του στο θέατρο «Ελπίδας».

 

 

Ο συγκεκριμένος θεατρικός χώρος βρίσκεται επί των οδών, Αριστοτέλους και Σμύρνης, πλησίον της πλατείας Βικτωρίας και εγώ συμμετέχω σε δύο διαδραστικές παιδικές παραστάσεις. Στη μια υποδύομαι τον ρόλο του Τζεπέτο (πατέρας του Πινόκιο), ενώ στην έτερη παράσταση υποδύομαι τον ρόλο του αυτοκράτορα στο θεατρικό έργο, «Φανταστικά Ρούχα του Αυτοκράτορα»! Η παράσταση, η οποία σχετίζεται με τον Πινόκιο προβάλλεται κάθε Σάββατο (17.00-19.00), ενώ η δεύτερη παράσταση προβάλλεται κάθε Κυριακή (11.00-12.30). Τα δύο αυτά θεατρικά έργα προβάλλονται στο κοινό μας καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, πλην, φυσικά, των εορταστικών ημερών.  

 

 

Οι παραστάσεις ολοκληρώνονται τον προσεχή Μάιο και ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μέχρι τότε διασκεδάζοντας μαζί μας», πρόσθεσε ο κ. Νίκος Λάμπρου για να επικεντρώσει τον λόγο του στην συνέχεια, αποκλειστικά, στην συμμετοχή του στο θεατρικό έργο, «Θεός Απών».

 

«Το θεατρικό έργο, «Θεός Απών» αποτελεί την τρίτη ενασχόληση μου στο συγκεκριμένο είδος, αυτό το χρονικό διάστημα.

«Η συγκεκριμένη δραστηριότητα μου κέντρισε, φέτος, το ενδιαφέρον επειδή με έθεσε στη θέση ενός ανθρώπου με ιδιαιτερότητες. Στο συγκεκριμένο θεατρικό έργο υποδύομαι τον ρόλο του κεντρικού πρωταγωνιστή κάθε παράστασης, ο οποίος είναι ένας άστεγος κύριος και παλεύει να επιλύσει τα καθημερινά προβλήματα διαβίωσης και επιβίωσης τα οποία αντιμετωπίζει.

 

 

Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό γι’ εμένα να σκέφτομαι πως θα μπορούσα να κάθομαι στο ίδιο παγκάκι μ’ ένα τέτοιο άτομο, το οποίο έχει τεθεί από τον κόσμο στο περιθώριο, ωστόσο μοχθεί, καθημερινά, για να ζήσει… Αποτελεί μεγάλη πρόκληση γι’ εμένα το γεγονός πως αναγκάζομαι να εισχωρήσει στη ψυχοσύνθεση τέτοιων ανθρώπων, καθώς μια τέτοια διαδικασία μου προσφέρει ψυχική δύναμη και ικανότητα να αντιμετωπίζω τον κόσμο καλύτερα. Βέβαια, δε σας κρύβω πως η ερμηνεία του εν λόγω θεατρικού έργου είναι ιδιαίτερα έντονη, ωστόσο φροντίζω κάθε Σάββατο να βρίσκομαι σε άριστη ψυχολογική και σωματική κατάσταση, προκειμένου να προσφέρω διασκέδαση στους θεατές.

 

 

Οι παραστάσεις του συγκεκριμένου θεατρικού έργου προβάλλονται κάθε Σάββατο, στις 21.00, στο θέατρο «Ημέρας» και ολοκληρώνονται στις 31 Μαρτίου, όταν, δηλαδή, ολοκληρώνονται οι οχτώ (8) θεατρικές παραστάσεις του έργου. Η συνεργασία μου με τον κ. Καστρουνή και τους υπόλοιπους συντελεστές του θεατρικού έργου, «Θεός Απών» είναι καταπληκτική, ενώ σημαντική είναι η στήριξη την οποία έχουμε όλοι μας από το κοινό. Είμαι ευτυχισμένος για το γεγονός πως ο κόσμος στηρίζει, αμέριστα, την προσπάθεια μας, με συνέπεια να έχουμε μετατρέψει το χόμπι μας σε μια απολαυστική ενασχόληση η οποία, μάλιστα, μας προσφέρει ένα σεβαστό τίμημα. Επίσης, δε σας κρύβω, πως θεωρώ ότι το θεατρικό έργο, «Θεός Απών», διαθέτει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε κινηματογραφικό έργο και παράλληλα να συνεχίσει να προβάλλεται στο θέατρο τα επόμενα έτη», ανέφερε, ακολούθως, ο γνωστός ηθοποιός για να συνεχίσει μιλώντας για τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα του.  

 

«Πέρα, όμως, από την προσφορά μου σε μια σειρά θεατρικών παραστάσεων, προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα εθελοντών, «Ομάδα δράσης για την Καισαριανή», διατηρώντας τον τίτλου του Προέδρου του εν λόγω σωματείου. Ο συγκεκριμένος σύλλογος, ο οποίος αποτελείται από, περίπου, 14 μέλη, έχει χαρακτηριστεί για τον φιλανθρωπικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό του χαρακτήρα και στεγάζεται στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 37 της περιοχής, Καισαριανή.

 

 

Ενδεικτικό της ανιδιοτελής εργασίας μας στον κοινωνικό χώρο αποτελεί η προβολή της παιδικής παράστασης με τίτλο, «Η Περιπέτεια του μικρού Οδυσσέα», η οποία παρουσιάστηκε, φέτος, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, προκειμένου να ψυχαγωγηθεί το κοινό μας δίχως να καταβάλει κάποιο αντίτιμο. Επίσης, κάθε Σάββατο, από τις 24 έως τις 31 Μαρτίου, μια ομάδα εθελοντών του συλλόγου μας πρόκειται να βρίσκεται στα «σούπερ μπάσκετ» των περιοχών, Παγκράτι και Καισαριανής, προκειμένου να συγκεντρώσει τρόφιμα τα οποία προορίζονται για τις κοινωνικές ομάδες οι οποίες αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην», είπε ο κ. Λάμπρου για να καταλήξει, τονίζοντας:

«Η τελευταία μου δραστηριότητα αφορά την παρουσίαση μιας ραδιοφωνικής μουσικής εκπομπής σε ερασιτεχνικά πλαίσια, η οποία προβάλλεται από το ραδιόφωνο του διαδικτύου, «Ράδιο ντε Φάκτο». Η συγκεκριμένη εκπομπή προβάλλεται στους δέκτες σας, καθημερινά, από τις 17.00 και μετά, ενώ οι συντελεστής αυτής αναφέρουν μια σειρά ειδήσεων, πέρα, φυσικά, από το μουσικό πρόγραμμα το οποίο προβάλλουν».

 

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr