Η ηθοποιός και αρχιτέκτων, Μαριλένα Καμπιωτη, στο «gipedo.eu»!

 

 

 

 

 

 

Το κορίτσι από την αρχαία Υρία , Τζάντε ή αλλιώς τη Φιόρο του Λεβάντε άνθισε, πριν τρεις δεκαετίες, στην καρδιά της Ζακύνθου, εκεί που τα Επτάνησα ξεχωρίζουν για τις πανέμορφες τους παραλίες και την αρχιτεκτονική ιδιαίτερου τύπου… Η γλυκιά, Μαριλένα Καμπιώτη, εξέλιξε από μικρή ηλικία τον εαυτό της, στο δεύτερο σε πληθυσμό νησί των Ιονίων νήσων, στον τόπο που τα ακρωτήρια, Σκανάρι και Μαραθιά, αποτελούν τα αξιοθέατα των κατοίκων… Η αξιότιμη κυρία, η οποία έζησε στην πόλη της Ζακύνθου, μάγεψε το κοινό όπως οι Στροφάδες, το Μαραθωνήσι, ο Άγιος Σώστης και το Πελούζο, τα οποία κοσμούν τα ιόνια νησιά, ενώ διακρίθηκε, νωρίς, για την εκπαιδευτική της πορεία, την εργατικότητα της και την καλλιτεχνική τη δημιουργία.

 


 

 

Ο τίτλος του αρχιτέκτονα, ο οποίος συνοδεύει την ίδια, αποκτήθηκε με πολύ κόπο στο Πολυτεχνείο των Χανίων, η επιδεξιότητα της σε διάφορα είδη χορών έχει προσφέρει στην ίδια μια σειρά επαίνων, ενώ το ταλέντο της στο θεατρικό σανίδι επιτρέπει στη γνωστή ηθοποιό να αντιμετωπίζει τη ζωή σαν ένα εύκολο παιχνίδι…

 

 

 

 

 

Το «gipedo.eu» επικοινώνησε, προ ημερών, με τη Μαριλένα Καμπιώτη, η οποία μίλησε, εκτενώς, στην ιστοσελίδα μας, αποδεικνύοντας πως δεν πρόκειται για μια παρουσία ό,τι και ό,τι, αλλά για μια καταξιωμένη κυρία, η οποία γνωρίζει καλά πως για να βρει κάποιος την ευτυχία του χρειάζονται σύγχρονοι μέθοδοι και τρόποι... 

 

 

 

«Γεννήθηκα το έτος 1986 στο νησί της Ζακύνθου και από μικρή ηλικία μου άρεσε ο καλλιτεχνικός χώρος. Η μητέρα μου κατάγεται από το Κερί Ζακύνθου, ο πατέρας μου από την Καλλιθέα Ζακύνθου, ωστόσο αμφότεροι δεν έχουν κάποια σχέση με το θέατρο. Εγώ, απεναντίας, συμμετείχα σε μια σειρά θεατρικών παραστάσεων όντας μαθήτρια του Δημοτικού σχολείου και ο τότε δάσκαλος μου, Άκης Λαδικός, διέκρινε το ταλέντο μου στον καλλιτεχνικό χώρο.

 

 

Ο συγκεκριμένος κύριος σε συνεργασία με τον γνωστό σκηνοθέτη και συγγραφέα (και πλέον διευθυντή του Ιονίου Θεάτρου), Θοδωρή Καμπίτση, με παρότρυναν προκειμένου να συμμετάσχω σε δύο θεατρικά έργα του Ξανθούλη, «Ο Μάγος με τα Χρώματα» και «Μέσα στο Νερό Δασκάλα» κάτι το οποίο συνέβη, τελικά, με απόλυτη επιτυχία, με συνέπεια να αρχίσω να κερδίζω πλούσιες εμπειρίες στο θεατρικό σανίδι.

 

 

«Πέρα, όμως, απ’ όλα τα προηγούμενα, συμμετείχα, πρόσφατα, στο θεατρικό έργο του συγγραφέα, Θανάση Τριαρίδη, με τίτλο «Η Αληθινή ιστορία της Αίντας και του Ρανταμές», το οποίο σκηνοθέτησε ο Ιάκωβος Μυλωνάς, στο οποίο υποδυόμουν τον ρόλο της πριγκίπισσας της Αιγύπτου, Άμνερις. Το συγκεκριμένο έργο προσεγγίστηκε ως μια αρχαία αιγυπτιακή τραγωδία και παρουσιάστηκε στο Θέατρο «Θησείο»

 

 

 

Επίσης, έχω πρωταγωνιστήσει σε μια αρχαία τραγωδία του Αισχύλου, «Οι Ευμενίδες», η οποία σκηνοθετήθηκε από τον Νικόλαο Ταρατόρι, πριν λίγα έτη.  Αυτό το χρονικό διάστημα, υποδύομαι την κόρη ενός άστεγου στο θεατρικό έργο, «Θεός Απών», το οποίο έχει συγγράψει και σκηνοθετήσει ο κ. Γιώργος Καστρουνής.

 

 

 

 

Το συγκεκριμένο έργο  παρουσιάζεται κάθε Σάββατο, στις 21.00, στο Θέατρο της «Ημέρας» και έχει ιδιαίτερη επιτυχία. Ο κόσμος στηρίζει την προσπάθεια μας, ενώ το κλίμα μεταξύ των συντελεστών του θεατρικού έργου είναι εξαιρετικό. Επίσης το συγκεκριμένο έργο με γοητεύει ως ηθοποιό καθώς μαθαίνω να έρχομαι στη θέση ενός άλλου ανθρώπου, ο οποίος αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων και να τον κατανοήσω περισσότερο. Και αυτός πιστεύω είναι ένας από τους ρόλους του ηθοποιού. Άλλωστε, μια από τις ηθοποιούς την οποία θαυμάζω είναι η κα. Λαμπέτη, καθώς εκπέμπει ξεχωριστή λάμψη και φως μέσα από τα δραματικά έργα που είχε παίξει και αντιπροσώπευε την έννοια του όρου ηθοποιός», είπε, αρχικά, η Μαριλένα Καμπιώτη, για να αναφερθεί στην συνέχεια στην προσωπική της ζωή.  

   

 

«Εκτός από το θέατρο, έχω καταπιαστεί με αρκετές, ακόμα, δραστηριότητες. Έπειτα από την ολοκλήρωση του κύκλου των μαθημάτων του Λυκείου, προάχθηκα στο τμήμα της αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου της Κρήτης και διέμεινα ορισμένα έτη στην πόλη των Χανίων, η οποία ανήκει στο συγκεκριμένο νησί.

 

 

Παράλληλα, έχω ασχοληθεί με τον χορό, παραδοσιακούς χορούς, latin, ethnic και τελευταία σύγχρονο στην σχολή της Όλιας Στεφανίδου. Με ενδιαφέρει καθημερινά να προσφέρω το 100% των δυνατοτήτων μου σε ότι αγαπώ. Έτσι με την ολοκλήρωση των σπουδών στην αρχιτεκτονική ξεκίνησα να παρακολουθώ μια σειρά σεμιναρίων στο Θέατρο των Αλλαγών του κ. Αθερίδη και κ. Τσολακίδη. Γνωρίζω πως με διακρίνει το στοιχείο του πάθους για την υλοποίηση των στόχων μου και γι’ αυτό τον λόγο προσπαθώ, πάντα, να δημιουργώ τις συνθήκες, προκειμένου να φτάσω στον σκοπό μου με βάση πάντα το ήθος.  

 

 

 

Μου αρέσει η δημιουργική σκέψη, η ανάγνωση βιβλίων, η επίσκεψη ορισμένων ιδιαίτερων ιστορικά τόπων, η συγγραφή ποιητικών κειμένων, η ζωγραφική, ο χορός, το τραγούδι και η γυμναστική. Είμαι αρκετά ρομαντική αλλά και μάχιμη! Μου αρέσουν οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας (αγαπημένη το Interstellar), διάφορα είδη μουσικής κυρίως ξένης, αλλά και τα ταξίδια σε ξένους τόπους… Πολύ αγαπημένο βιβλίο εξ’ όσων έχω διαβάσει αποτελεί το «Φαντασία η Μεγάλη Ντίβα», με την υπογραφή της δρ. Μαρίας Λεβέντη, καθώς είναι γραμμένο με κατανοητό τρόπο και ωθεί τον αναγνώστη στην συνειδητοποίηση της προσωπικής του αληθείας με σκοπό να φέρει χαρά και ολοκλήρωση στη ζωή του».

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr