Ο σεναριογράφος και συγγραφέας, Γιώργος Καστρουνής, στο «gipedo.eu»!

 

Η εκπαιδευτική του πορεία σε Πανεπιστήμια των Η.Π.Α και της Αγγλίας έχει προσφέρει στον ίδιο την εμπειρία για μια επιτυχημένη καλλιτεχνική παρουσία, ενώ η εξειδίκευση του στην συγγραφή βιβλίων έχει αποτελέσει το κίνητρο για την εκπλήρωση νέων προσωπικών του ονείρων…

Ο γνωστός και καταξιωμένος επιστήμονας και επιχειρηματίας, Γιώργος Καστρουνής, έχει, πλέον, ξεκινήσει να δημιουργεί μια όμορφη θεατρική συλλογή, με αφετηρία το καταπληκτικό έργο, «Θεός απών», το οποίο προβάλλεται στο θέατρο «Ημέρας», με αρκετό κόσμο να είναι παρών κάθε Σάββατο στις 21.00 (εννέα), επαινώντας τη δική του ιδέα!

 

 

Γι’ αυτό, λοιπόν, τον λόγο η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε, πρόσφατα, με τον άνθρωπο, ο οποίος διατηρεί του έργου τον συγγραφικό  ρόλο και εκείνος μας εξέθεσε τις απόψεις του για το έργο αυτό το θεατρικό, το οποίο έχει τα φόντα να παρουσιαστεί στο κινηματογραφικό κοινό….

 

«Εδώ και αρκετά έτη, γράφω μια σειρά θεατρικών έργων, αλλά και ορισμένα μικρά αποφθέγματα με κυρίως θέμα την αντιπαλότητα των δύο φίλων. Έχω συγγράψει πέντε (5), συνολικά, βιβλία, διάφορων ειδών, συνδυάζοντας, μάλιστα, σε μερικά εξ’ αυτών τα λογοτεχνικά κείμενα με τις φωτογραφίες, φανερώνοντας στους αναγνώστες ένα ξεχωριστό στυλ συγγραφής βιβλίου.

 

 

Μου αρέσουν πολύ τα κείμενα τα οποία αφορούν μια σειρά εντάσεων ανάμεσα στα δύο φύλα, αλλά και αυτά τα οποία φανερώνουν τις σχέσεις πάθους, έρωτα και μίσους μεταξύ των ανθρώπων. Να ξέρετε, πως σε κάθε βιβλίο, το οποίο γράφω, προσπαθώ να διατηρώ το ρήμα ως κυρίαρχο στοιχείο και όχι το επίθετο, προκειμένου να μην κατευθύνω εγώ τον αναγνώστη εκεί που θέλω, αλλά να βαδίζει ο ίδιος εκεί που επιθυμεί», είπε, αρχικά, ο κ. Γιώργος Καστρουνής, για να αναφερθεί στην συνέχεια στο θεατρικό έργο, «Θεός Απών», το οποίο αποτελεί για τον ίδιο την παρθενική του δραστηριότητα στον αντίστοιχο χώρο.

 

«Το θεατρικό έργο, «Θεός Απών» αφορά την πρώτη μου προσπάθεια στον συγκεκριμένο χώρο και μπορώ να σας πω με πάσα βεβαιότητα πως έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από την συγκεκριμένη δραστηριότητα.

 

 

Η ιδέα για την συγγραφή μιας σειράς κειμένων, τα οποία αφορούν το εν λόγω θεατρικό έργο, άγγιξε στο νου μου, πριν έντεκα (11) έτη! Θυμάμαι, χαρακτηριστικά, πως μια ημέρα του έτους 2007 περπατούσα στο κέντρο της Αθήνας και όταν έφτασα στην Πλατεία Κάνιγγος συνάντησα έναν άστεγο άνθρωπο. Ο συγκεκριμένος κύριος καθόταν σ’ ένα παγκάκι και όταν τον αντίκρισα μου ήρθε η ιδέα να γράψω ένα σενάριο για κάποιο θεατρικό έργο με κεντρικό θέμα μια ιστορία αστέγων!

 

 

Αμέσως, λοιπόν, πήγα σ' ένα καφέ και ξεκίνησα να γράφω τις πρώτες σειρές του θεατρικού αυτού έργου, «Θεός Απών», τονίζοντας, χαρακτηριστικά, την σχέση μεταξύ των αστέγων… Έδωσα ιδιαίτερη βαρύτητα στα προβλήματα διαβίωσης και επιβίωσης της συγκεκριμένης κατηγορίας ατόμων και δεν παρέλειψα να τονίσω τη μεταστροφή στον τρόπο ζωής ενός ανθρώπου, ο οποίος από πλούσιος έχει μετατραπεί σε φτωχός…

Η συγκεκριμένη παράσταση παρουσιάζει ιδιαίτερο «σασπένς» και θεωρώ πως αξίζει τον κόπο να την παρακολουθήσει κάθε πολίτης της χώρας μας. Εκτιμώ πως το συγκεκριμένο θεατρικό έργο διαθέτει όλα τα στοιχεία, προκειμένου να μετατραπεί σε κινηματογραφική ταινία, αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζεται η συμμετοχή ενός παραγωγού, για να υλοποιηθεί αυτό το όνειρο.

 

 

 

"ΘΕΟΣ ΑΠΩΝ" στο "Θέατρο της Ημέρας"


(κείμενο-σκηνοθεσία: Γιώργος Καστρουνής)
Ενα έργο με έντονα συναισθήματα, ανατροπές, συγκρούσεις, χιούμορ, ενοχές, παιχνίδια εξουσίας... ένα σύγχρονο και επίκαιρο δράμα που διεισδύει κάτω από την επιφάνεια για να μας αφυπνίσει και να μας προβληματίσει! Τελικά κατά πόσο είμαστε έρμαιο των καταστάσεων της ζωής μας ή μπορούμε αν θέλουμε μέσω γενναίων επιλογών να κατευθύνουμε την πορεία της; Είμαστε απλοί παρατηρητές (θεατές) της ζωής μας ή ενεργοί συμμετέχοντες. Έχουμε τελικά την δύναμη να αλλάξουμε την μοίρα μας ή όχι; Υπαρξιακά ερωτήματα που το έργο θέτει.... και προσπαθεί να απαντήσει.... Σας περιμένουμε αυτό το Σάββατο και κάθε Σάββατο έως της 31.3.18 στο Θέατρο της Ημέρας και ώρα 9.00 μμ (Αμπελόκηποι- Μετρό Πανόρμου)

 

Υ.Γ. Περισσότερες πληροφορίες για το θεατρικό έργο, «Θεός απών» μπορεί να βρει κάποιος μέσω του ακόλουθου «λινκ»

 

https://www.facebook.com/george.kastrounisa

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr