Ο εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος, Βαγγέλης Σαμαράς, στο «gipedo.eu»!

 

Η κωμόπολη στην οποία ο ποταμός Αγγίτης κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού σαν μαγνήτης συνέδεσε κάποτε ένα μακεδονικό ζεύγος, με όμοια στοιχεία και ξεχωριστά ίχνη, έστω και αν δεν έζησε τα υπόλοιπα χρόνια του στη μεγαλύτερη περιοχή του Δήμου με το όνομα, Νέα Ζίχνη…

Η θέα του ελκυστικού σπήλαιου του Αλιστράτη Σερρών παρέδωσε τη θέση της στην ομορφιά του κάστρου της πόλης των «Αργοναυτών», η φυσική γοητεία του Μενοικίου όρους μεταφέρθηκε στην ιερή μαγεία του Παγγαίο όρους, ενώ η ματιά του μνημείου της αρχαίας Ηδωνίδας, έγειρε σαν σιδερένια ασπίδα στα Τέμενα των Μπέη και Πασά, εκεί που η Καβάλα διακρίνεται για τη χλωρίδα και την πανίδα…

 

 

Η ζεστή Ιερά Μονή της Αγίας Κυριακής στον Αλιστράτη τόπο φώτισε την καρδιά του ζεύγους Σαμαρά και η απόφαση του ζευγαριού για τεκνοποίηση  κατέδειξε πως, τελικά, άξιζε τον κόπο…

Εν τέλει, η γλύκα του υπέροχου ανδρόγυνου της Ανατολικής Μακεδονίας έσταζε μέλι και λίγα έτη μετά έφερε στον κόσμο τον περίφημο, Βαγγέλη!

Τον προικισμένο αυτόν άνθρωπο, όπως οι πολυάριθμοι Αγγέλοι, τον χαρισματικό δάσκαλο με εκπαιδευτική αγέλη, τον απλό πολίτη, ο οποίος, δύσκολα, εκτοξεύει…βέλη…

 

 

Έναν άξιο πρεσβευτή της γνώσης, έναν γνήσιο φίλαθλο του «τόπι», έναν υπέροχο εκπαιδευτή στα σχολεία των Νομών Καβάλας και Ροδόπης… Τον ιδανικό διδάκτορα των παιδικών μας χρόνων, τον τηρητή των δίκαιων νόμων, τον «ευαγγελικό» άνθρωπο με ιστορία αιώνων….

Αυτόν, ο οποίος εξομολογείται στην ιστοσελίδα μας τις εμπειρίες αρκετών χρόνων, μιλώντας με απόλυτη ευγένεια και σαφήνεια, διατηρώντας το «προφίλ» χαμηλών τόνων…

 

«Γεννήθηκα στην πόλη της Καβάλας στις 29 Μαρτίου του έτους 1960, ενώ εδώ και πολλά έτη διαμένω στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της ομώνυμης πόλης. Η μητέρα μου καταγόταν από την περιοχή, Αλιστράτης Σερρών, ενώ ο πατέρας μου από το χωριό, Μουσθένη Καβάλας.

 

 

Ο αείμνηστος πατέρας μου εργαζόταν, επί σειρά ετών, σε καπνεργοστάσιο, η μητέρα μου απασχολούταν με οικιακές εργασίες, ενώ εγώ εργάστηκα, για πολλά έτη, ως δάσκαλος.

Ακολούθησα τον αντίστοιχο κύκλο σπουδών στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Αλεξανδρούπολης, στην οποία προβιβάστηκα, τη δεκαετία του 70’, μέσω της συμμετοχής μου στις Πανελλαδικές εξετάσεις στο κέντρο, «Πυθαγόρας», το οποίο βρίσκεται στην περιοχή, Φάληρο Καβάλας.

 

 

Εν συνεχεία, υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στις πόλεις Τρίπολη και Λαμία, επί σειρά 22 μηνών και 12 ημερών, όντας στέλεχος του στρατολογικού γραφείου του πεζικού σώματος. Απολύθηκα από τις στρατιωτικές μου υπηρεσίες στις 5 Δεκεμβρίου του έτους 1983 και εν συνεχεία εργάστηκα στο κέντρο εκπαίδευσης της περιοχής, Κέχρο Σαππών Κομοτηνής επί έξι (6) συνολικά μήνες.

Ακολούθως, μετατέθηκα στην περιοχή, Καλλιράχη Θάσου για μια σεζόν (1984-1985), ενώ την περίοδο, 1985-1986 εργάστηκα, ξανά, στον Νομό Ροδόπης και συγκεκριμένα στην περιοχή, Άγρας Κομοτηνής. Εν συνεχεία, εργάστηκα στο σχολείο της Μεσορρόπης Καβάλας μέχρι το 1989, ενώ την επόμενη διετία διετέλεσα στέλεχος του 2ου γραφείου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ελευθερούπολης.

Από το έτος 1991 μέχρι το έτος 1996, απασχολούμουν στο Δημοτικό σχολείο της περιοχής, Αμυγδαλεώνας Καβάλας, ενώ την επόμενη διετία εργάστηκα στο 10ο Δημοτικό σχολείο του Δήμου Καβάλας.

 

 

Από το έτος 1998 μέχρι το 2012, όταν και ολοκλήρωσα την επαγγελματική μου πορεία στον κοινωνικό χώρο, εργάστηκα στο 12 Δημοτικό σχολείου της περιοχής, Άγιος Ιωάννης Καβάλας. Συνταξιοδοτήθηκα από τον ελληνικό Δημόσιο φορέα στην ηλικία των 52 ετών, λόγω του προνομίου της τριτεκνίας, έχοντας, μέχρι τότε, συμπληρώσει 29 χρόνια υπηρεσίας ως εκπαιδευτικός», ήταν, προ ημερών, τα λόγια του κ. Βαγγέλη Σαμαρά, στην ιστοσελίδα μας, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνέχεια στη δημοσιογραφική του καριέρα, η οποία έχει προσφέρει στον ίδιο πολλές συγκινήσεις.

«Η δημοσιογραφική μου καριέρα είχε αφετηρία το έτος 1989 και τερματισμό το 2011. Η ενασχόληση μου με τον συγκεκριμένο χώρο έγκειται στην αγάπη μου για το σπορ του ποδοσφαίρου και κυρίως στην συμπάθεια μου στον Α.Ο. Καβάλας. Μου άρεσε πολύ ο Α.Ο. Καβάλας την εποχή την οποία στον συγκεκριμένο σύλλογο αγωνίζονταν οι παίκτες, Καραμπετάκης, Χαραλαμπίδης, Κοψαχείλης, Αβραμίδης, Μασμανίδης, Τάτσης, ο αείμνηστος, Παρίδης, ο Τέης, ο Μπουγατσάς και άλλοι…

 

 

Δε θα ξεχάσω ποτέ την αγωνιστική περίοδο, 1974-1975, όταν ο Α.Ο. Καβάλας είχε αναδειχθεί ισόπαλη με σκορ, 1-1, με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, την τελευταία αγωνιστική, στην οποία ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί από την Παναχαϊκή με σκορ 5-3 στο γήπεδο της Τούμπας, με συνέχεια να χάσει οριστικά τον τίτλο», πρόσθεσε ο κ. Βαγγέλης Σαμαράς, για να συνεχίσει λέγοντας:

«Εγώ εργάστηκα μερικά έτη στην ιστορική εφημερίδα, «ΠΡΩΙΝΗ Καβάλας», συνεργαζόμενος με τον αείμνηστο εκδότη αυτής, Μανώλη Γενικόπουλο, αλλά και σ’ άλλα έντυπα. Συγκεκριμένα, έχω εργαστεί στην εφημερίδα, «Αθλητική Καβάλας», στη «Νέα Εγνατία» και στον «Αναλυτή». Στα πρώτα μου δημοσιογραφικά χρόνια ασχολούμουν με τον χώρο της καλαθοσφαίρισης και του «κικ-μπόξινγκ», γράφοντας, μάλιστα, άρθρα, για τον αείμνηστο, Σίμο  Ζαχόπουλο, ενώ έχω γράψει αρκετά κείμενα σχετικά με το σπορ του «πινγκ-πονγκ» και του σκακιού», συμπλήρωσε, προ ημερών, ο κ. Βαγγέλης Σαμαράς, για να αναφερθεί στον επίλογο της συνέντευξης μας στην οικογενειακή του κατάσταση.

 

 

«Η σύζυγος μου εργάζεται στον Δήμο Καβάλας, ενώ τα τρία μου παιδιά έχουν σταδιοδρομήσει στους αγαπημένους τους χώρους με απόλυτη επιτυχία. Ο μεγάλος μου γιος έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών στην επιστήμη της Πληροφορικής, φοιτώντας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ενώ έχει ακολουθήσει μια σειρά μεταπτυχιακών σπουδών στον τομέα του Προγραμματισμού.

Αυτό το χρονικό διάστημα, όμως, ο βρίσκεται στη γερμανική πόλη, Μόναχο, προκειμένου να ακολουθήσει έναν νέο κύκλο σπουδών στο διδακτορικό πρόγραμμα του τομέα της βιοπληροφορικής.

 

Ο δεύτερος στη λίστα της ηλικίας γιος μου έχει αποφοιτήσει από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αποκτώντας το πτυχίο του Οικονομολόγου και αυτό τον καιρό εργάζεται σε μια εταιρεία η οποία εδρεύει στον Νομό Αττικής. Ο μικρότερος σε ηλικία γιος μου φοιτεί, αυτό το χρονικό διάστημα, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, την επιστήμη της Οικονομίας, με την ευχή να εξελιχθεί σε πετυχημένος Οικονομολόγος στο μέλλον». 

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr