Η Ειρήνη Νικολαϊδου στο «gipedo.eu»!

 

Ο ήχος των νερών που ξεπροβάλλουν από τις ακτές αγαλλιάζει τη ψυχή του ανθρώπου, το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού διαμορφώνουν μια μαγευτική εικόνα σε κάθε πολίτη, ενώ το εντυπωσιακό τοπίο του παραλιακού τόπου μετά τη δύση του ήλιου μοιάζει με καλλιτεχνικό αριστούργημα, κατασκευασμένο από τον καλύτερο ζωγράφο του κόσμου…

 

 

Η ομορφιά της φύσης ανανεώνει τις ανθρώπινες… ορμόνες της χαράς και της αισιοδοξίας, ενώ η έντονη πολιτιστική και πολιτισμική ταυτότητα του μαγικού αυτού τόπου προκαλεί συναισθήματα ευτυχίας, ενθουσιασμού και αγάπης σε κάθε άτομο το οποίο επισκέπτεται αυτόν τον παραδισιένιο τόπο…

Το Αγίασμα Καβάλας.. Το μέρος, το οποίος ονομαζόταν Κουρού Χουμαγιούν μέχρι το 1926, αυτό που απέχει μόνο τρία χιλιόμετρα από τον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» και εκείνο το οποίο ανήκει, πλέον, στον Δήμο  Κεραμωτής…

 

 

Ένα χωριό το οποίο δεσπόζει για τη γοητεία των ακτών του, την ομορφιά της φύσης του και το έντονο κοινωνικό προφίλ των πολιτών του.. Αυτών οι οποίοι συγκροτούν τον Πολιστικό Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ», ο οποίος αποτελεί από γυναίκες, οι οποίες, όμως, φροντίζουν να χαρίζουν το δικό τους όραμα στο κοινό του τόπου τους… Να διοργανώνουν εκδηλώσεις, εκθέσεις, γιορτές και να τηρούν, ευλαβικά, τα ήθη και έθιμα του μακεδονικού τόπου, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πολλά «στολίδια» του Νομού Καβάλας…

Το «gipedo.eu» επικοινώνησε, προ καιρού, με την Πρόεδρο και ιδρυτικό μέλος του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ», Ειρήνη Νικολαίδου, η οποία άνοιξε την καρδιά της στην ιστοσελίδα μας, μιλώντας μας για τη δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου και την επιρροή αυτού στον μαγικό τόπο της πανέμορφης πόλης…

 

 

 

 

«Εγώ κατάγομαι από το χωριό Πηγές Καβάλας, ωστόσο διαμένω στο Αγίασμα Καβάλας, το οποίο απέχει λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις Πηγές. Είμαι μητέρα δύο αγοριών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο του αθλητισμού με ιδιαίτερη επιτυχία. Ο ένας μου γιος, Άγγελος Νικολαϊδης πρωταγωνιστεί, φέτος, στο Πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Καβάλας με την ομάδα του Άρη Πηγών, ενώ ο έτερος, Νίκος Νικολαϊδης, προπονεί μια ομάδα υποδομής του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Επίσης, ο σύζυγος μου, ο οποίος διέμεινε αρκετά έτη στη χώρα του Βελγίου, αποτέλεσε μέλος της πάλαι ποτέ ποδοσφαιρικής ομάδας του Μακεδονικού Αγιάσματος.

 

 

Εγώ, προσωπικά, πέρα από μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ» στην περιοχή του Αγιάσματος Καβάλας, δραστηριοποιούμαι στον χώρο των αγροτικών εργασιών, επιδιώκοντας να εξασφαλίσω τα προς το ζην…», είπε, αρχικά, στην ιστοσελίδα μας η Ειρήνη Νικολαϊδου, η οποία αναφέρθηκε στην συνέχεια στη δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου τον οποίο εκπροσωπεί.

 

 

«Ο Σύλλογος μας συστάθηκε το έτος 2001 και εγώ αποτέλεσα την πρώτη Πρόεδρο του

«ΟΡΑΜΑΤΟΣ», ο οποίος στελεχώνεται μόνο από γυναίκες. Αρχικά, ο Σύλλογος μας απαρτιζόταν από, περίπου, 100 μέλη, τα οποία διατηρούν το συναισθηματικό τους δέσιμο και βοηθούν στην πολιτιστική και πολιτισμική ακμή του τόπου μας…

Ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος στεγάζεται σε κάποιο Δημοτικό Διαμέρισμα της Κοινότητας Αγιάσματος, οι διαστάσεις του οποίου είναι, περίπου, 75 τ.μ. Ο συγκεκριμένος χώρος αποτελείται από τρία δωμάτια (κουζίνα, μπάνιο και γραφείο), ενώ οι δράσεις του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ» είναι αρκετές.

 

 

Ο Σύλλογος μας διαθέτει καλλιτεχνικό τμήμα, προκειμένου να διοργανώνονται εκδηλώσεις με την παρουσία χωρωδίας, αλλά και διάφορες εκθέσεις κατασκευής προϊόντων (ζωγραφική, γλυπτική κ.τ.λ). Το  «ΟΡΑΜΑ» διαθέτει δύο χορευτικά τμήματα (ενηλικών και ανηλίκων ατόμων),  αναλαμβάνει τις κατασκευές πλεκτών, τη δημιουργία ημερολογιών από κοσμήματα και την παράδοση χορών με την συνοδεία Θρακιώτικων τραγουδιών, προκειμένου  να ψυχαγωγηθούν τα μέλη του Συλλόγου μας.

Επιπλέον, στον τόπο μας λειτουργεί κάποιος Πολιτιστικός Σύλλογος, ο οποίος αποτελείται μόνο από άνδρες, ωστόσο, να διατηρούμε κάποιας μορφής συνεργασία μαζί του. Είχαμε σκεφτεί, κάποτε, να προβούμε σε μια τέτοια κίνηση, αλλά η σκέψη μας δε μετουσιώθηκε σε πράξη, προκειμένου να μην αλλοιωθεί η ταυτότητα του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ».

 

 

Παρ’ όλα αυτά, η σχέση μας με τον κόσμο παραμένει εξαιρετική, γεγονός το οποίο φανερώνεται από τη διοργάνωση όμορφων εορταστικών προγραμμάτων τις ημέρες των Χριστουγέννων. Σκεφτείτε πως, περίπου, 1000 άνθρωποι συγκεντρώνονται στον χώρο του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ» τις ημέρες των Χριστουγέννων και γιορτάζουν μαζί μας, μιλώντας, χορεύοντας, τραγουδώντας, τρώγωντας, πίνοντας κρασί και ακούγοντας τη νέα γενιά να τραγουδάει τα κάλαντα!

Όλα αυτά δεν συμβαίνουν μόνο εντός του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, αλλά και επί της Πλατείας Ηρώων, στην περιοχή της Χρυσούπολης… Επιπλέον, ο Σύλλογος μας διοργανώνει μια σειρά εορτών, ανά έτος, στον χώρο στον οποίο βρίσκεται το Εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου! Στο συγκεκριμένο σημείο διεξάγεται, κάθε έτος, το καθιερωμένο πανηγύρι από τον Σύλλογο μας, το οποίο περιλαμβάνει εδέσματα, φαγητά ψημένα σε ψησταριά, αλλά και κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης πίτας!», πρόσθεσε η κα. Ειρήνη Νικολαϊδου για να αναφερθεί στην συνέχεια στην σχέση την οποία διατηρεί το «ΟΡΑΜΑ» με τους πολίτες του χωριού Αγίασμα Καβάλας.

 

 

«Οι δεσμοί μας με το κοινό των κατοίκων του Αγιάσματος είναι πολύ στενοί… Ο Πρόεδρος του χωριού μας, κ. Κώστας Ζαχαρής, φροντίζει για την καλύτερη δυνατή λειτουργία όλων των απαραίτητων μονάδων του τόπου μας, ενώ οι περισσότεροι πολίτες μας προσπαθούν, καθημερινά, να αξιοποιήσουν τη γη μας, καλλιεργώντας σπαράγγια, καλαμπόκια, ακτινίδια, ροδάκινα, βερύκοκα και άλλα τέτοιου είδους προίόντα.

 

Επίσης, το ποδοσφαιρικό γήπεδο του χωριού μας βρίσκεται πολύ κοντά με το κτήριο στο οποίο στεγάζεται ο Σύλλογος μας, ο οποίος συνεργάζεται με τους Συλλόγους άλλων περιοχών του Νομού Καβάλας, προκειμένου να εργαστούν οι πολίτες μας σε μερικά συσκευαστήρια των Αγροτικών Συναιτερισμών.

 

 

 

Εγώ ασχολούμαι με τη γεωργία αρκετές ώρες, καθημερινά, ωστόσο βρίσκω τον χρόνο να δίνω το παρών στις δραστηριότητες του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ». Παράλληλα, επισκέπτομαι, όπως σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του χωριού μας, τις δύο Εκκλησίες του Αγιάσματος Καβάλας (Άγιος Γεώργιος και Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος), ενώ συμμετέχω στην ετήσια γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, η οποία λαμβάνει χώρα στο συγκεκριμένο Εκκλησάκι στις 22 Σεπτεμβρίου κάθε έτους!

 

 

Ακόμα, κάθε πολίτης του Αγιάσματος Καβάλας έχει τη δυνατότητα να προμηθεύεται τα απαραίτητα προϊόντα διατροφής από τα καταστήματα της περιοχής μας 9κρεοπωλείο, μπακάλικο, ζαχαροπλαστείο και τα φάρμακα του από το φαρμακείο της περιοχής μας. Αντίθετα, οι κάτοικοι του τόπου μας δεν μπορούν, πλέον, να δειπνούν στο αλλλήστου μνήμης κατάστημα εστίασης, «Ο ΝΙΚΟΣ», καθώς έχει ανασταλλεί η λειτουργία του τα τελευταία έτη.  Ευτυχώς, όμως, η περιοχή μας διαθέτει δύο καφενεία τα οποία συγκεντρώνουν την παρουσία αρκετού κόσμου, ο οποίος επιθυμεί να απολαύσει τον καφέ του, τον μεζέ του και γενικά να ψυχαγωγηθεί».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr