Το «gipedo.eu» παρουσιάζει το αθλητικό ταξίδι του Σάκη Τσιρονίδη!

Η πανέμορφη πόλη της Καβάλας, το μακρινό έτος, 1977, τα τέσσερα πόστα στον αθλητισμό, οι ονειρικές εμπειρίες με την «σφραγίδα» του αείμνηστου, Μάκη Ψωμιάδη….

Στιγμές μοναδικές, εμπειρίες πολύ πλούσιες, αναμνήσεις ξεχωριστές και μια πορεία στον χρόνο τεσσάρων δεκαετιών η οποία θυμίζει πολύ από Α.Ο. Καβάλας!

Ο προπονητής του Άρη Ζυγού, Σάκης Τσιρονίδης, έχει γράψει τη δική του ιστορία στον ποδοσφαιρικό χώρο, φροντίζει, καθημερινά, να την τιμά με την ευγενή παρουσία του στον αθλητισμό και την εξιστορεί, μέσω της ιστοσελίδας μας, προκειμένου να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι…   

 

 

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο το έτος 1977, όταν και εντάχθηκα στο ρόστερ του πάλαι ποτέ σωματείου από τον Νομό Καβάλας, Α.Ο. Ποντίων! Καθοδηγήθηκα, αρχικά, από τους προπονητές, Τούλη Τροφαντό και Χρήτο Σιδηρόπουλο, μέχρι το έτος, 1987, όταν και διαλύθηκε η συγκεκριμένη ομάδα. Ως ποδοσφαιριστής, αγωνίστηκα στις θέσεις του στόπερ και του λίμπερο, ενώ με τον Α.Ο. Ποντίων Καβάλας πανηγύρισα την άνοδο στο Πρωτάθλημα της Β’ τοπικής κατηγορίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στον συγκεκριμένο σύλλογο τραυματίστηκα, σοβαρά, στο πόδι με συνέπεια να μείνω εκτός αγωνιστικής δράσης για πολύ καιρό. Παράλληλα, είχα δώσει εξετάσεις για να εισαχθώ στην πανεπιστημιακή σχολή των ΤΕΦΑΑ, ενώ το έτος 1983 επέστρεψα σε δράση, φορώντας τη φανέλα του πάλαι ποτέ συλλόγου, Α.Ο. Αμυγδαλεώνα, ο οποίος έχει μετονομαστεί σε Καβάλα 2004.

 

 

Στον συγκεκριμένο σύλλογο παρέμεινα για εννέα (9) συναπτά έτη, συμμετέχοντας στα Πρωταθλήματα της Α’ και της Β’ τοπικής κατηγορίας, αλλά και απολαμβάνοντας την πολύ καλή οργάνωση του σωματείου σ’ όλα τα επίπεδα.

Το 1992 τραυματίστηκα στο πόδι, παθαίνοντας πρόσθιο χιαστό, με συνέπεια να υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση μηνίσκου και να αποφασίσω να σταματήσω το ποδόσφαιρο.

Από το 1994 και έκτοτε υπηρετώ τον αθλητισμό από τη θέση του προπονητή και του Τεχνικού Διευθυντή μιας σειράς συλλόγων, ενώ εδώ και μερικούς μήνες εργάζομαι στην τεχνική ηγεσία του Άρη Ζυγού, ο οποίος συμμετέχει, φέτος, στο Πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Καβάλας.

 

 

Το 1994,  ήμουν προπονητής της β’ ομάδας του Α.Ο. Καβάλας, συνεργαζόμενος με τον τότε Πρόεδρο του σωματείου, Γιάννη Παππαϊωάννου, ενώ στην συνέχεια ανέλαβα τη θέση του ‘σκάουτερ» της ανδρικής ομάδας του εν λόγω συλλόγου.

Έπειτα, εργάσθηκα για, περίπου, τρία έτη στον Πήγασο Καβάλας, τον οποίο οδήγησα στη Β’ κατηγορία από την Α’ ΕΠΣ Καβάλας, ενώ στην συνέχεια συνεργάστηκα, εκ’ νέου, με τα στελέχη του Α.Ο. Καβάλας, ο οποίος διοικούταν, τότε, από τον κ. Τούλη και συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

 

 

Από το έτος, 2003 μέχρι το 2005 συνεργάστηκα με τον Βασίλη Δανιήλ και τον Σίμο Ανθουλάκη, στο «τιμόνι» της α’ ομάδας, ενώ στην συνέχεια εντάχθηκα στην αθλητική οικογένεια της Καβάλας 2004, η οποία διοικούταν από τον κ. Τάκη Ρούμπα.

Πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στον συγκεκριμένο σύλλογο για τρία συναπτά έτη, συνόδευσα την παρουσία μου στην ομάδα με την άνοδο αυτής στο Πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας, αλλά το 2007 επέστρεψα στον Α.Ο. Καβάλας, ο οποίος είχε, ήδη, εισέλθει στην εποχή, Μάκη Ψωμιάδη!

 

 

Με τον αείμνηστο τέως διοικητικός ηγέτης του Α.Ο. Καβάλας και της Α.Ε.Κ. Αθηνών, συνεργάστηκα αρκετά έτη και μπορώ να σας πω πως έχω σχηματίσει την καλύτερη εικόνα για τον συγκεκριμένο παράγοντα. Εκτιμώ πως ο συγκεκριμένος παράγοντας βοήθησε πολύ τις δύο προαναφερθείσες ομάδες να προοδεύσουν στον αθλητικό χώρο, όπως, επίσης, χρειάζεται να αναφέρω πως αρκετές εκτιμήσεις του κόσμου προς το όνομα του είναι άστοχες!

Εγώ γνώριζα πολύ καλά τον Μάκη Ψωμιάδη, αφού επί εποχής του, υπηρετούσα τον σύλλογο από τη θέση του «σκάουτερ» της α’ ομάδας, του υπεύθυνου στελέχους των Ακαδημιών του σωματείου, του βοηθού προπονητή, αλλά και του πρώτου προπονητή της α’ ομάδας, σε συνεργασία με τον Νίκο Καραμπιμπέρη.

Με τον Α.Ο. Καβάλας βίωσα την εμπειρία όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων, γεγονός το οποίο μου επιτρέπει να έχω άποψη για τη ρότα της ομάδας.

 

 

Ο Α.Ο. Καβάλας, λοιπόν, χρειάζεται να λειτουργήσει κάτω από υγιείς βάσει και να ενισχυθεί, κατάλληλα, την προσεχή μεταγραφική περίοδο, εφόσον, βέβαια, διαπιστωθεί πως έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στη Β’ Εθνική κατηγορία», είπε, προ ημερών, ο κ. Τσιρονίδης, για να προσθέσει στην συνέχεια.  

 «Έπειτα από την ολοκλήρωση της θητείας μου στον Α.Ο. Καβάλας ανέλαβα την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ Καβάλας και ακολούθως την καθοδήγηση της Ακαδημίας, «EVRO TEAM», η οποία έδρευε στην συγκεκριμένη πόλη.

Την αγωνιστική περίοδο, 2016-2017, συνεργάστηκα με τα στελέχη του Ηρακλή Καβάλας, για μερικούς μήνες, ενώ στην συνέχεια ανέλαβα το «τιμόνι» του Ηρακλή Μυρτοφύτου.

 

 

Φέτος, συνεργάστηκα, αρχικά, με τα μέλη του Ατρομήτου Χαλκερού, ενώ στην συνέχεια με τα στελέχη του Άρη Ζυγού, με τα οποία συνεργάζομαι ακόμα. Στόχος της ομάδας μας είναι η δημιουργίας μιας ανταγωνιστικής ομάδας στο Πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Καβάλας και φυσικά η προώθηση των νεαρών παικτών μας στις αγωνιστικές δραστηριότητες του ανδρικού συγκροτήματος».

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr