Τρία έτη και έξι μήνες γεμάτα επιτυχίες με τον πετυχημένο κόουτς!

 

Η πρόσφατη λύση της συνεργασίας ανάμεσα στα στελέχη του ποδοσφαιρικού σωματείου του Μακεδονικού και τον έξοχο προπονητή, Γιώργο Αβραμίδη έχει προκαλέσει εντύπωση σε αρκετό κόσμο! Όχι επειδή οι ιθύνοντες του ιστορικού συλλόγου έχουν προβεί σε καλύτερη ή χειρότερη επιλογή κόουτς, αλλά διότι ο απελθόν προπονητής κατάφερε, στο παρελθόν, να συνδέσει το όνομα του με σημαντικές επιτυχημένες στιγμές με τους 'πράσινους"!

Συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμίδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ανδρικού τμήματος, πριν, περίπου, 3,5 έτη, όταν ο Μακεδονικός βρισκόταν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα του... μαραθωνίου της Γ' Εθνικής, έχοντας συγκεντρώσει μόνο δύο πόντους και όταν 12 βαθμούς μακριά από την προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα!

 

 

 

Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων του αθλητικού χώρου συνέκλιναν, τότε, στο συμπέρασμα πως οι "πράσινοι" δε θα γλίτωναν τον...πάτο του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο οι μαγικές ενέργειες του έμπειρου προπονητή στάθηκαν, εκείνη την εποχή, δυνατόν για την αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Ο Μακεδονικός κατάφερε, πριν, περίπου, τρία έτη να συγκεντρώσει, συνολικά, 43 πόντους, διαγράφοντας πορεία πρωταθλητισμού στον όμιλο της Γ' Εθνικής και κερδίζοντας 41 πόντους υπό την καθοδήγηση του κ. Αβραμίδη, λαμβάνοντας, παράλληλα, μια ικανοποιητική θέση στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα.

Η πτώση, όμως, οχτώ ομάδων στα τοπικά Πρωταθλήματα από τον... μαραθώνιο της Γ' Εθνικής δεν επέτρεψε, τότε, στον Μακεδονικό να αποφύγει τον υποβιβασμό στο Πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣ Μακεδονίας.

 

 

 

Έναν υποβιβασμό, ο οποίος έδωσε, τότε, την ευκαιρία στον κ. Αβραμίδη να προβεί στην ανασύνταξη των δυνάμεων του συλλόγου, προβαίνοντας στις απαραίτητες κινήσεις, οι οποίες θα καταξίωναν τον σύλλογο στην εν λόγω διοργάνωση, λίγο καιρό αργότερα.

"Όπερ και εγένετο", αφού ο έμπειρος προπονητής κατάφερε να οδηγήσει το ανδρικό τμήμα του ιστορικού σωματείου στην κατάκτηση της 2ης θέσης του Πρωταθλήματος, έχοντας την καλύτερη επίθεση στον θεσμό, αλλά χάνοντας το.. τρένο της επιστροφής στη Γ' Εθνικής ύστερα από αγώνα "μπαράζ" με αντίπαλο τον Θερμαϊκό Θέρμης!

Η προσπάθεια, όμως, του έξοχου προπονητή και των στελεχών της ομάδας με σκοπό την άνοδο αυτής στη Γ' Εθνική συνεχίστηκε, την επόμενη σεζόν,  με τον κ. Αβραμίδη να κερδίζει ξανά τα εύσημα από τον κόσμο!

 

 

 

 

Ο έμπειρος προπονητής κατάφερε να οδηγήσει τον Μακεδονικό στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Α' ΕΠΣ Μακεδονίας, με διαφορά 12 πόντων από τη δεύτερη ομάδα της ίδιας διοργάνωσης, όπως και να συνδέσει το όνομα του με την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Μακεδονίας  με την ίδια ομάδα, η οποία, την περασμένη Άνοιξη, κέρδισε με σκορ 2-1 τον Θερμαϊκό Θέρμης στο γήπεδο της Τούμπας.

Στην σκιά των επινίκιων για την κατάκτηση των δύο προαναφερθέντων τροπαίων, ο "νταμπλούχος" και άκρως επιτυχημένος κόουτς επεδίωξε την επιστροφή του Μακεδονικού στη Γ' Εθνική κατηγορία, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, το περασμένο καλοκαίρι, καθώς οι 'πράσινοι" αποχώρησαν από το γήπεδο, κατά τη διάρκεια του αγώνα "μπαράζ" με αντίπαλο το Παραλίμνι Σερρών, εκτός έδρας, αισθανόμενοι την αδικία προς αυτούς από τα διαιτητικά όργανα!

 

 

 

 

Η συγκεκριμένη ενέργεια των στελεχών του Μακεδονικού είχε ως αποτέλεσμα, όχι απλά την απώλεια του στόχου της ανόδου των 'πράσινων" στη Γ' Εθνική κατηγορία, αλλά και την αφαίρεση πέντε (5), συνολικά, πόντων από την ανδρική ομάδα στο φετινό Πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣ Μακεδονίας.

Η έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, 2016-2017 ταυτίστηκε με τη ξέφρενη πορεία των "πράσινων" στην ίδια διοργάνωση, παρά τη βαριά τιμωρία που είχε, ήδη, υποστεί η ομάδα από τα αρμόδια όργανα, γεγονός το οποίο φανερώνει και συνεχίζει να δείχνει την αγωνιστική ποιότητα του σωματείου.

Οι 'πράσινοι" προσπάθησαν, από την αρχή της χρονιάς, να καλύψουν την απώλεια των πέντε πόντων, ώστε να ξεπεράσουν τον πρωτοπόρο Θερμαϊκό Θέρμης στον βαθμολογικό πίνακα της Α' κατηγορίας, ωστόσο η βαθμολογική διαφορά των πέντε πόντων ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν έχει, ακόμα, γεφυρωθεί!

 

 

 

 

Η ήττα, την οποία έχει υποστεί η α' ομάδα με σκορ 2-1 από το Μεσημέρι, αλλά και το ισόπαλο αποτέλεσμα με αντίπαλο τον Παύλο Μελά (2-2) διατήρησαν τον Μακεδονικό στη 2η θέση της βαθμολογίας, αλλά και μέσα στο "κόλπο" της διεκδίκησης της επιστροφής στη Γ' Εθνική!

Παρ' όλα αυτά, οι δρόμοι του Γιώργου Αβραμίδη και των ανθρώπων του Μακεδονικού είναι, ήδη, διαφορετικοί, ύστερα από μια σειρά κρίσιμων συζητήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, προ δύο εβδομάδων, με συνέπεια ο πάλαι ποτέ "στρατιώτης" του συλλόγου να μην υπηρετεί την ομάδα, με την οποία καταξιώθηκε, στο παρελθόν, όσο ελάχιστοι κόουτς.

 

 

 

 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κ. Αβραμίδης, όπως και ο κόσμος του υγιούς αθλητισμού δεν μπορούν παρά να έχουν σεβαστεί, να έχουν εκτιμήσει και να έχουν εντυπωσιαστεί από το έργο του Μακεδόνα προπονητή στον σύλλογο από την πόλη της Θεσσαλονίκης, ο οποίος καταξιώθηκε, την τελευταία τριετία, έχοντας ως καθοδηγητή τον έμπειρο αυτόν κόουτς. Έναν προπονητή και κάτοχος διπλώματος ΟΥΕΦΑ Α, ο οποίος είχε τεράστια συμβολή στην αναβάθμιση του ανδρικού τμήματος, αλλά και στην άνθιση των αναπτυξιακών τμημάτων, ο αριθμός των οποίων αγγίζει, πλέον, τα 460!

 

 

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr