Σημαντικά στοιχεία για την ιστορία του συλλόγου!

Από http://www.kentavrosagrias.gr/

Η Αθλητική Γυμναστική Ένωση Αγριάς – Κένταυρος 2008 ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2008 από φίλους του αθλητισμού. Έχοντας σαν έδρα την Αγριά του Βόλου, έχει σαν στόχο την ανάπτυξη του αθλητισμού (με όσο το δυνατόν περισσότερα ολυμπιακά αγωνίσματα) στην ευρύτερη περιοχή της Αγριάς, του Βόλου, αλλά και του Κεντρικού Πηλίου.

Το ξεκίνημα έγινε τη περίοδο 2008 – 2009 με την ίδρυση του τμήματος Χειροσφαίρισης (Ανδρών) που στο πρώτο επίσημο πρωτάθλημα που συμμετείχε – της Ένωσης Κεντρικής Ελλάδας (Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα) – κατέκτησε τη 2η θέση φτάνοντας στο τελικό του πρωταθλήματος.
Ακολούθησε μια ανοδική πορεία του τμήματος που έφθασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Κεντρικής Ελλάδας, την επόμενη χρονιά 2009 – 2010 και την άνοδο της ομάδας στη Β εθνική κατηγορία.
Την περίοδο 2012 – 2013 η ομάδα θα κερδίσει το πρώτο της τίτλο στον 3ο όμιλο της Β εθνικής κατηγορίας, πετυχαίνοντας μάλιστα το απόλυτο (10 νίκες σε 10 αγώνες) στη συγκομιδή σε βαθμούς. Στα μπαράζ ανόδου που θα ακολουθήσουν, η ομάδα δεν θα πετύχει την άνοδο, παρά το αξιόμαχο της προσπάθειά της.
Την επόμενη περίοδο (2013 – 2014) η ομάδα του Κενταύρου Αγριάς θα κατακτήσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της στην Β εθνική κατηγορία, κερδίζοντας παράλληλα και την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία.
Στη νότιο όμιλο της Α2 κατηγορίας αγωνίσθηκε την περίοδο 2014 – 2015, κατακτώντας τη 5η θέση μετά από μια αξιόλογη πορεία.
Στον ίδιο όμιλο της Α2 κατηγορίας θα συμμετέχει και την φετινή περίοδο 2015 – 2016. Μακροπρόθεσμος στόχος για το τμήμα είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται στο εν λόγο πρωτάθλημα και με πρωταγωνιστικό ρόλο.

Την περίοδο 2010 – 2011 ο σύλλογος ίδρυσε και τμήμα Γυναικείας Χειροσφαίρισης που συμμετείχε στον όμιλο της Κ. Ελλάδας στη Β εθνική κατηγορία.
Την αμέσως επόμενη περίοδο (2011 – 2012) η ομάδα θα κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα  στον 4ο όμιλος της Β Εθνικής.
Την περίοδο 2012 – 2013 η ομάδα θα αγωνισθεί στην Α2 εθνική κατηγορία μετά από τη σύμπτυξη των εθνικών κατηγοριών, που αποφάσισε η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας. Η χρονιά μάλιστα είναι επιτυχημένη για το τμήμα που κατέκτησε τον τίτλο στον 5ο όμιλο της Α2 εθνικής κατηγορίας, και έφτασε μέχρι τα μπαράζ ανόδου, διεκδικώντας ανεπιτυχώς την άνοδο στη Α1 εθνική κατηγορία γυναικών.
Για τις δύο επόμενες περιόδους η ομάδα αγωνίσθηκε στην Α2 εθνική κατηγορία.

Από την πρώτη στιγμή ίδρυσης του συλλόγου, δόθηκε βάση στα ηλικιακά τμήματα  Χειροσφαίρισης, όπου αθλούνται αγόρια και κορίτσια από 10 ετών και μεγαλύτερα. Τα Ηλικιακά τμήματα του Κενταύρου Αγριάς έχουν ήδη κατακτήσει αρκετούς τίτλους στην περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας (Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα) ενώ έχουν συμμετέχει και σε ημιτελικές και τελικές φάσεις των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων.  Υπάρχουν μάλιστα και αθλητές του συλλόγου μας που έχουν συμμετάσχει και σε προεθνικές ομάδες της Χειροσφαίρισης. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η στελέχωση των ηλικιακών τμημάτων με περισσότερα νέα παιδιά και από την περιοχή του Βόλου.

Την περίοδο 2009 – 2010 και για τρεις χρονιές ο σύλλογός μας ίδρυσε και τμήμα επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που συμμετείχε για 3 χρονιές στα πρωταθλήματα της Β΄εθνικής κατηγορίας.

 

Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να ιδρύσει και τμήματα Καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης,  για την ευρύτερη ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή.

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr