Το «gipedo.eu» επαινεί την προσπάθεια του σκακιστικού συλλόγου!

 

 

 Η αγάπη για τον αθλητισμό αποτελεί, διαχρονικά, για τους ανθρώπους του Α.Π.Ο. Κότινος ένα συναίσθημα μοναδικό και ο έρωτας με το σκάκι μια παράδοση, για την τήρηση της οποίας απαιτείται σωστή οργάνωση και πολύ μεράκι!

Στοιχεία τα οποία, όμως, διαθέτουν σε μεγάλο βαθμό τα υπέροχα στελέχη του σκακιστικού αυτού συλλόγου, γι’ αυτό, άλλωστε, αυτός βαδίζει, συνεχώς, στον δρόμο της προόδου…

 

Το ‘gipedo.eu» επισκέφθηκε, προ καιρού, το υπέροχο κτήριο στο οποίο στεγάζεται, πλέον, ο εν λόγω σύλλογος στην περιοχή της Κυψέλης και μίλησε αρκετή ώρα με τον Πρόεδρο του σωματείου, Δημήτρη Σταματάκο και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου, Γιώργο Παγκαλή.

 

 

 «Το όνομα Κότινος συμβολίζει την ευγενή άμιλλα, και την προσπάθεια για αυτοβελτίωση κάτι το οποίο ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία του συλλόγου μας.

«Ξέρετε, εμείς, πρεσβεύουμε ένα ερασιτεχνικό σωματείο με παράδοση στον εθελοντισμό από το έτος 1993, όταν συστάθηκε ο σύλλογος μας», ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Δημήτρη Σταματάκου, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια. «Πρώτος Πρόεδρος του σωματείου μας ήταν ο Πέτρος Κολυβάς, ο οποίος διατηρεί, πλέον, τον τίτλο του επίτιμου Προέδρου στον σύλλογο μας, που είχε ως πρώτη έδρα του τον Χολαργο Αττικής.

 

Τον τελευταίο καιρό, ο Α.Π.Ο. Κότινος στεγάζεται σε αίθουσα της Κυψέλης, διαθέτει 148 σκακιστές από ηλικίας 5 έως 75 ετών, ενώ έχει ορίσει πολύ προσιτές τιμές μαθημάτων οι οποίες αφορούν την συνδρομή κάθε σκακιστή στον σύλλογο μας.

Επίσης, ο Α.Π.Ο. Κότινος, ο οποίος αυτονομήθηκε, πριν περίπου ένα έτος, διαθέτει 50, συνολικά, μέλη τα οποία έχουν δικαίωμα εκλογής και συνεισφέρουν, με κάθε τρόπο, για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του σωματείου», πρόσθεσε ο κ. Σταματάκος, για να αναφερθεί, ακολούθως, στις διακρίσεις του Α.Π.Ο. Κοτινος σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο.

 

 

«Ο σύλλογος μας έχει αναδειχθεί δύο φορές Πρωταθλητής Αττικής στην κατηγορία των Γυναικών, έχει κατακτήσει τα Κύπελλα «Σπύρος Μπίκος» και «Αττικής Φιλίας», ενώ το 2016 ανήλθε στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Την περσινή σεζόν (2017-2018), ο σύλλογος μας διεκδίκησε με αξιώσεις την άνοδο στον προκριματικό όμιλο Α΄ εθνικής κατηγορίας, ωστόσο τερμάτισε στην 3η θέση της διοργάνωσης. Κάθε σεζόν, ο Α.Π.Ο. Κότινος ενισχύεται με μια σειρά μεταγραφικών κινήσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Οκτώβριο, ενώ προσεχής σκοπός του σωματείου μας δεν είναι άλλος από την συμμετοχή του στον Προκριματικό Όμιλο, προκειμένου να διεκδικήσει την άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία.

 

 

 

Οι επίσημοι αγώνες για τη διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων της Β’ Εθνικής κατηγορίας διαρκούν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο, ενώ κάθε Ιούλιο πραγματοποιούνται οι αγώνες της Α’ Εθνικής.

 Σε ό,τι αφορά τις ατομικές μας πρόσφατες διακρίσεις, ο σκακιστής μας, Κωστής Μεγαλιός, έχει λάβει υποψηφιότητα για την κατάκτηση του τίτλου του «Ιντερνάσιοναλ μετρ», σε τουρνουά στο οποίο διεξήχθη στα Σκόπια, ενώ ο Αναστάσιος Παπαργυρίου έχει κατακτήσει την 3η θέση στο διεθνές τουρνουά της Ικαρίας. Ακόμα ο Θησέας Ασλανίδης έχει αναδειχθεί Πρωταθλητής Αττικής σε σχολικό Πρωτάθλημα του Νομού Αττικής (Δ’ Δημοτικού), ενώ ο σύλλογος μας έχει κερδίσει αρκετές πρώτες θέσεις σε μερικά τοπικά Πρωταθλήματα.

 

 

Επιπλέον, η στήριξη η οποία έχουμε από τον GM Χριστόδουλο Μπανίκα, ο οποίος έχει αναδειχθεί οχτώ (8) φορές Πρωταθλητής Ελλάδας ως προπονητής είναι πολύ σημαντική», συμπλήρωσε ο κ. Σταματάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνέχεια στους προπονητές και στη γενικότερη φιλοσοφία του σωματείου.

 

 

 «Προπονητές του συλλόγου μας είναι ο κ. Χριστόδουλος Μπανίκας, ο οποίος έχει αναλάβει τη διδασκαλία των πιο προχωρημένων σε επίπεδο αθλητών, ο Κωστής Μεγαλιός, ο οποίος φέτος συνεργάζεται με τους σκακιστές μεσαίου επιπέδου,  αλλά και οι: Μαριάννα Παγκαλή, Γιώργος Σεφέρης και Γιώργος Παγκαλής, οι οποίοι διδάσκουν το αγαπημένο τους σπορ στους σκακιστές των Ακαδημιών του Α.Π.Ο. Κότινος. Κάθε άνθρωπος, ο οποίος επιθυμεί να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα του σωματείου μας μπορεί να το πράξει μέσω της ιστοσελίδας www.kotinoschess.com» 

 

 

 

 

 

  Ενώ πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως το σωματείο μας διοργανώνει, διαχρονικά, μια σειρά από τουρνουά αντιμετωπίζοντας ορισμένους συλλόγους από τον Νομό Αττικής. «Το κλίμα στο σωματείο μας είναι καταπληκτικό, αφού όλοι μας λειτουργούμε σα μια αγαπημένη οικογένεια, η οποία έχει ως κίνητρο την αγάπη της για τον αθλητισμό και ειδικότερα για το σπορ του σκακιού.»  Η Γενική Γραμματέας του συλλόγου Μαριάννα Παγκαλή πρόσθεσε ότι εκτός από τις σκακιστικές διακρίσεις στόχος του Κότινου αλλά και προσωπικό της στοίχημα είναι να γίνει ο Κότινος ένα διαδραστικό στέκι της γειτονιάς αλλά και ένας πολιτισμικός φορέας σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο. Σε αυτή την κατεύθυνση ήδη έχουν πραγματοποιηθεί παράλληλες δράσεις όπως: προβολές σκακιστικών ταινιών, βραδιές λογοτεχνίας με θέμα το σκάκι και όχι μόνο, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

 

 

Γ. Παγκαλής: «Σκάκι ένα κομμάτι της ζωής μου»!

 

Η ζωντανή ιστορία του Α.Π.Ο. Κότινος και ιδρυτικό μέλος του εν λόγω σωματείου, Γιώργος Παγκαλής, μίλησε, από την πλευρά του, για τη μεγάλη του αγάπη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Εγώ αποτελώ ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Α.Π.Ο. Κότινου από το έτος 1993, όταν συστάθηκε ο σύλλογος. Παρά το γεγονός πως διανύω το 70ο έτος της ηλικίας μου συμμετέχω, ακόμα, σε μια σειρά επίσημων αγώνων με επιτυχία. Τον τελευταίο χρόνο κατέκτησα τρία μετάλλια βετεράνων,  Αισθάνομαι δικαιωμένος για τον τρόπο λειτουργίας του σωματείου μας, ενώ σκοπός μου είναι η επιβίωση του Α.Π.Ο, Κότινος και η αύξηση των μελών του εν λόγω σωματείου», είπε, αρχικά, ο κ. Παγκαλής, για να προσθέσει στην συνέχεια.

 

 

 

«Εγώ ασχολήθηκα για πρώτη φορά με τον χώρο του σκακιού σε ηλικία επτά (7) ετών, ενώ από το έτος 1976 μέχρι την σύσταση του Α.Π.Ο. Κότινος αποτελούσα μέλος του Πανελλήνιου Γ.Σ. Είναι σημαντικό να σας αναφέρω πως ο χώρος του σκακιού στηριζόταν, επί σειρά ετών, από κρατικές χορηγίες κάτι το οποίο δεν συμβαίνει, πλέον, αφού οι σύλλογοι δεν επιχορηγούνται από κάποιον φορέα. Αυτό τον καιρό, ο σύλλογος μας προσπαθεί να εξαπλωθεί, περισσότερο, στον χώρο του σκακιού, με την συμμετοχή του σε μια σειρά διεθνών και εγχώριων διοργανώσεων σε αρκετούς ελληνικού τόπους, όπως και με την σωστή λειτουργία του σ’ όλα τα επίπεδα.

 

 

 

 

 

 

 

Υ.Γ.: Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο μπορεί να δει κάποιος μέσω του ακόλουθου «λινκ»

https://www.facebook.com/pg/apokotinos/photos/?ref=page_internal

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr