Η Δήμητρα Μαγκανουδάκη στο «gipedo.eu»!

 

 

Ο πόθος για τον αθλητισμό έφερε το άνοιγμα στον πολιτισμό και ο έρωτας με τη ξιφασκία «γέννησε» του ξίφους την κυριαρχία… Η εμπειρία στον σύλλογο, Α.Ο. Οπλομαχίας, αποτέλεσε την παρακαταθήκη για μια νέα σταδιοδρομία και η σύσταση της Α.Ε. Μεσόγειος Ραφήνας Πικερμίου δεν ήταν παρά ένα όνειρο ζωής, το οποίο έλαβε «σάρκα και οστά» προ διετίας!

Το σωματείο, το οποίο κοσμεί, πλέον, την περιοχή των Μεσογείων εξελίσσεται, διαρκώς, απολαμβάνοντας την κατάκτηση των δικών του πρωτείων, ενώ έχει το χάρισμα να διαθέτει ένα μέλος το οποίο διδάσκει το σπορ της ξιφασκίας έχοντας αρχή και τέλος…

 

Πρόκειται για την προπονήτρια και ιδρυτικό στέλεχος του σωματείου, Δήμητρα Μαγκανουδάκη, η οποία όταν εισέρχεται στον χώρο της προπόνησης μετατρέπεται σε παιδάκι και γι’ αυτό τον λόγο μίλησε, πρόσφατα, στην ιστοσελίδα μας για το προσωπικό της μεράκι…

 

«Εγώ συνεργάζομαι με τα στελέχη του Α.Ε.Μεσόγειος Ραφήνας Πικερμίου ως προπονήτρια του τμήματος ξιφασκίας του συγκεκριμένου συλλόγου. Το σωματείο μας, το οποίο διαθέτει ομάδα κλασικού αθλητισμού και τμήμα γυναικών γυμναστικής, αριθμεί, περίπου, 35 αθλητές-τριες ξιφασκίας, με την ευχή να γίνουν αυτοί περισσότεροι. Οι ομάδες ξιφασκίας εδρεύουν στο κλειστό γυμναστήριο της Ραφήνας, το οποίο έχει παραχωρήσει σ’ εμάς ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου.

 

 

 

Ο σύλλογος μας λειτουργεί, φέτος, για δεύτερη συνεχή σεζόν και έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες. Συγκεκριμένα, η αθλήτρια μας, Ευγενία Τσούρδη, κατέκτησε, φέτος, την 6η θέση στον θεσμό του Κυπέλλου Ανάπτυξης Παμπάιδων-Παγκορασίδων, ο οποίος διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου, η Κατερίνα Λελεκίδη τερμάτισε στη 12η θέση στην κατηγορία Κ13 και ο Γιάννης Πανταζής στη 13η θέση στην κατηγορία Κ10», είπε, αρχικά, η κα. Μαγκανουδάκη, για να προσθέσει στην συνέχεια.

 

 

«Το σπορ της ξιφασκίας δεν είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα, αλλά είναι ένα ιδιαίτερο σπορ. Η ξιφασκία βοηθάει τον αθλητή στον τομέα της συγκέντρωσης του νου του και συμβάλει στην ψυχολογική του ανάταση. Επίσης, είναι ευχάριστο το γεγονός πως ο ιθύνων της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, κ. Χάρης Τσολάκης, έχει καταρτίσει ένα ωραίο πρόγραμμα, το οποίο βοηθάει στην προσπάθεια μας να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των νεαρών αθλητών-τριων, προκειμένου να ενταχτούν στον χώρο της ξιφασκίας.

 

 

 

 

Απώτερος στόχος μας, λοιπόν, είναι η εξάπλωση του συλλόγου ξιφασκίας στη χώρα μας, αλλά και γιατί όχι η συμμετοχή των αθλητών-τριων μας σε διοργανώσεις του εξωτερικού. Σε ό,τι αφορά το σπορ του στίβου, ο σύλλογος μας συνεργάζεται με τους προπονητές, Βασίλη Πανταζή και Μιχάλη Λελεκίδη», πρόσθεσε η γνωστή προπονήτρια και μόνιμο στέλεχος του στρατού ξηράς με τον βαθμό του υπολοχαγού.

 

Εν συνεχεία, η κα. Δήμητρα Μαγκανουδάκη, αναφέρθηκε στην προσωπική της καριέρα στον χώρο της ξιφασκίας, τονίζοντας, χαρακτηριστικά.

«Εγώ εισήλθα στον χώρο του αθλητισμού το έτος 1991, επιλέγοντας τον Α.Ο. Οπλομαχίας ως τον πρώτο «σταθμό» της καριέρας μου. Προπονήτρια μου ήταν, τότε, η κα. Έλλη Τσολακίδου, η οποία διατηρεί, πλέον, τον ρόλο της προπονήτριας στην Ομοσπονδίας Ξιφασκίας στο ξίφος ασκήσεως.  

 

 

 

Πέρα, όμως, από τον κ. Τσολάκη, ως ξιφομάχος έχω συνεργαστεί με τους προπονητές, κ. Κωστάκο, κ. Ατζελέσκο και κ. Βόλσον. Ο σύλλογος τον οποίο υπηρετούσα ως αθλήτρια έδρευε, τότε, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, ενώ τα τελευταία έτη στεγάζεται σ’ άλλο χώρο. Αποσύρθηκα από την ενεργό δράση το έτος 2008, έχοντας στο «παλμαρέ» μου μια γκάμα διακρίσεων ως αθλήτρια. Συγκεκριμένα, ως ξιφομάχος, κατέκτησα την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στο ομαδικό αγώνισμα του ξίφους, αλλά και την 6η θέση το έτος 2002 στο Κύπελλο Κόσμου το οποίο διεξήχθη στο Λουξεμβούργο.

 

 

Επιπλέον, κατέκτησα το έτος 2002 την 6η θέση ομαδική στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών της Μόσχας το έτος 2002, ενώ έχω κατακτήσει μια σειρά Πανελλήνιων τίτλων στο ομαδικό και ατομικό αγώνισμα ξίφους μονομαχίας», πρόσθεσε η Δήμητρα Μαγκανουδάκη για να ολοκληρώσει την ομιλία της, λέγοντας: «Ήμουν κάτοικους Αμπελοκήπων, αλλά τα τελευταία έτη διαμένω στην περιοχή της Ραφήνας, στην οποία κατοικεί ο σύζυγος μου, ο οποίος εργάζεται στον σύλλογο καλαθοσφαίρισης, Αργοναύτης Τριγλιάς», κατέληξε η κα. Μαγκανουδάκη, η οποία ασχολήθηκε με τον χώρο της κολύμβησης όντας μέλος του Παναθηναϊκού τον καιρό τον οποίο μαθήτευε στο Δημοτικό σχολείο των Αμπελοκήπων". 

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr