Η ζωντανή ιστορία του σωματείου, Κώστας Μέσσας, στο «gipedo.eu»!

 

Ένα νησί με θρησκευτική παράδοση, ένας πανέμορφος τόπος με πολιτιστική κληρονομιά, μια μαγευτική περιοχή με φυσική ομορφιά και αθλητική ζωή… Όχι μόνο για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ, αλλά και για τους θαυμαστές του κλασικού αθλητισμού, οι οποίοι μαγεύονται, τα τελευταία έτη, από ένα σύλλογο στίβου. Πρόκειται για τον Γ.Σ. Αίαντας Τήνου, ο οποίος συστάθηκε το έτος 2015 από μια ομάδα «ηρώων», λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον του υγιούς αθλητισμού κάτω από όχι ιδιαίτερα ευμενείς συνθήκες και αποσκοπεί στη διαμόρφωση σωστών χαρακτήρων και αξιόλογων αθλητών-τριών, οι οποίοι διαμένουν στο νησί!

 

 

Στον κυκλαδίτικο, δηλαδή, τόπο, ο οποίος έχει παράδοση στις ευχές και στα τάματα, όπως μας λέει, ακολούθως, η «ψυχή» του σωματείου, Κώστας Μέσσας, ο οποίος ασχολείται, συνεχώς, με του Γ.Σ. Αίαντας Τήνου τα δρώμενα.

 «Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αίαντας Τήνου συστάθηκε το έτος 2015 με ομάδες κλασικού αθλητισμού, οι οποίες προσδίδουν όραμα στο ομώνυμο νησί. Ο σύλλογος μας δημιουργήθηκε, τότε, απ’ εμένα και τον νυν Πρόεδρο του σωματείου, Γιώργο Χαραλαμπίδη, οι οποίοι λειτουργούμε, διαχρονικά, με μεθοδικό τρόπο, ευχόμενοι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Αίαντα Τήνου.

 

 

Ο Γ.Σ. Αίαντας Τήνου αριθμεί, περίπου, 60 νεαρούς αθλητές-τριες στην αθλητική του οικογένεια, εδρεύει στο Δημοτικό γήπεδο της Τήνου και συμμετέχει σε μια σειρά από διοργανώσεις κάθε έτος. Δυσάρεστο γεγονός στην προσπάθεια μας να πετύχουμε τους στόχους μας, αποτελεί, αναμφίβολα, η μέτρια κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το γήπεδο του νησιού, το οποίο δε διαθέτει ούτε το απαραίτητο «κουλουάρ» για την άρτια πραγματοποίηση των προπονήσεων μας», ήταν, προ ημερών, τα πρώτα λόγια του κ. Κώστα Μέσσα στην ιστοσελίδα μας, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια.

 

 

 

«Σε ό,τι αφορά την πορεία του συλλόγου μας στα αθλητικά δρώμενα, την περσινή σεζόν (2019), ο Γ.Σ. Αίας Τήνου κατέληξε στην 8η θέση, συμμετέχοντας σε Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Επιπλέον, ο δισκοβόλος μας, Αλέσιο Κάτσα, έδωσε το παρών στην συγκεκριμένη διοργάνωση, κερδίζοντας την συγκεκριμένη θέση, ενώ την προηγούμενη σεζόν (2018), ο Γ.Σ. Αίας Τήνου κέρδισε υψηλές θέσεις σε μια σειρά από Διασυλλογικά Πρωταθλήματα, στα οποία είχε λάβει μέρος.

 

 

Γενικότερα, η προσπάθεια, η οποία έχει καταβληθεί από τα στελέχη του σωματείου μας, την τελευταία πενταετία, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ηρωική, με δεδομένα, φυσικά, τα εμπόδια, τα οποία προβάλλονται στο διάβα μας. Σκεφτείτε μόνο πως οι αθλητές-τριες μας γυμνάζονται στο χορτάρι του ποδοσφαιρικού γηπέδου, όπως και στο ανοιχτό γήπεδο, το οποίο δε διαθέτει παρκέ και στο οποίο, μάλιστα, διεξάγονται αγώνες πετοσφαίρισης. Επίσης, ο Γ.Σ. Αίαντας Τήνου καθοδηγείται από τους προπονητές, Κώστας Μέσσα και Πέτρο Γιαννόπουλο, ενώ κύριος στόχος μας είναι η εκμάθηση των μυστικών του αθλητισμού στους αθλητές-τριες του συλλόγου μας, όπως και η κοινωνικοποίηση κάθε ατόμου, το οποίο ανήκει στο σωματείο μας.

 

 

Επίσης, σκοπός μας είναι η ορθή ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε στελέχους, το οποίο ανήκει στον σύλλογο μας, η καλυτέρευση της ποιότητας του σωματείου μας, όπως και ύπαρξη της ευγενούς άμιλλας στο μοναδικό σωματείο, το οποίο αναπτύσσει το άθλημα του στίβου στο νησί της Τήνου. Ακόμα, ευελπιστούμε στην αύξηση του αριθμού των αθλητών-τριών του σωματείου μας, σε βάθος χρόνου, όπως, φυσικά, στη βελτίωση των συνθηκών προετοιμασίας του Γ.Σ. Αίαντας Τήνου, εν όψει της διεξαγωγής των εκάστοτε διοργανώσεων», πρόσθεσε, προ ημερών, ο κ. Κώστας Μέσσας, στην ιστοσελίδα μας, για να υπερθεματίσει, λέγοντας:

«Για την καλύτερη δυνατή βελτίωση της ποιότητας του αθλητισμού στο νησί της Τήνου, ο Γ.Σ. Αίαντας Τήνου, έχει προβεί στην αίτηση για τη δημιουργία νέου σταδίου στο νησί μας, καθώς είναι δύσκολο να ανακατασκευαστεί το υπάρχουν γήπεδο, λόγω της ύπαρξης βράχων πλησίον του συγκεκριμένου χώρου.

 

 

Τα αρμόδια όργανα έχουν προχωρήσει σε μια μελέτη του χώρου, ο οποίο βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού, Χώρα, ενώ εμείς έχουμε συναντηθεί με τα αρμόδια μέλη της Δημοτικής Αρχής, με σκοπό να κατασκευαστεί, κάποια χρονική στιγμή, ένα στάδιο στον τόπο μας. Επιπλέον, χρειάζεται να σας αναφέρω πως η τοπική κοινωνία στηρίζει, αμέριστα, την προσπάθεια μας, με συνέπεια να εξασφαλίζονται, διαχρονικά, τα έξοδα του συλλόγου μας, όπως η ένδυση των αθλητών-τριών μας, αλλά και η μετακίνηση μας σε διάφορα μέρη της χώρας μας για την συμμετοχή μας σε μερικούς θεσμούς. Εύχομαι κάθε επιτυχία στον σύλλογο μας στο μέλλον».  

 

Υ.Γ. Περισσότερες πληροφορίες για το σωματείο μπορεί να βρει κάποιος μέσω του ακόλουθου «λινκ».

https://www.facebook.com/aiantastinou/photos

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr