Το «gipedo.eu» παρουσιάζει το έργο της Θωμαίδας Κυριακάκη!

ΑΕΚ, προσφυγιά, Μικρά Ασία, ιστορία… Κωνσταντινούπουλη, «κιτρινόμαυρη» λατρεία, μπάσκετ, ποδηλασία, κωπηλασία…  

 

Αρκετά στοιχεία, πολλά αθλήματα και σημαντικά επιτεύγματα τα οποία στοιχειοθετούν την πορεία της Θωμαίδας Κυριακάκη στον κοινωνικό χώρο…

 

 

Η πρώην, πλέον, υπεύθυνη του ποδηλατικού συλλόγου της Ένωσης διατηρεί ρίζες από την Κωνσταντινούπολη, αγαπάει την ΑΕΚ, έχει αγωνιστεί στην ομάδα καλαθοσφαίρισης του Πορφύρα, ενώ έχει διαπρέψει ως αθλήτρια κωπηλασίας! Είναι μητέρα δύο ιδιαίτερα δραστήριων παιδιών, έχει μάθει να ζει με τον τίτλο του βιοπαλαιστή, επί σειρά πέντε δεκαετιών, ενώ δεν κρύβει πως έχει, συνεχώς, νέα όνειρα και οράματα για τον εαυτό της.

 

 

 

Με αφορμή την προ μηνών αποχώρηση της από τα κοινά του «Δικεφάλου» του Νότου, το «gipedo.eu» παρουσιάζει την προσφορά της στην Ένωση, όπως η ίδια μας την είχε περιγράψει, πριν αρκετό καιρό, όταν, ακόμα, θήτευε στην ΑΕΚ.

 

 

 

 

 

«Οι ομάδες Ακαδημιών του ποδηλατικού σωματείου, ΑΕΚ Αθηνών, συστάθηκαν, εκ’ νέου, το έτος, 2009, ύστερα από πρωτοβουλία του γνωστού και διακεκριμένου δημοσιογράφου της «ΝΕΤ», Νίκου Αγγελίδη, όπως και του παλαίμαχου αθλητή, Δημήτρη Καραμπέρου! 

 

Οι νεαροί ποδηλάτες της Ένωσης ξεκίνησαν την προετοιμασία τους στο Ελληνικό, το οποίο βρίσκεται εντός του παλιού αεροδρομίου του Νομού Αττικής.

 

Προπονητής των αναπτυξιακών ποδηλατικών τμημάτων της ΑΕΚ ήταν, αρχικά, ο κ. Κώστας Φλώρος, ο οποίος υπήρξε αθλητής του συλλόγου, αλλά αποχώρησε από το σωματείο πριν μερικά έτη», είπε, αρχικά, η κα. Κυριακάκη, για να προσθέσει στην συνέχεια: 

 

 

 

«Εγώ, προσωπικά, ασχολήθηκα, εντελώς τυχαία, με την ΑΕΚ. Θυμάμαι πως κάποια στιγμή, συνάντησα τον παλαίμαχο «άσσο» της ΑΕΚ, Ανέστη Παπιομύτη, στον παράδρομο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και εκείνος μου μίλησε για την πορεία των ποδηλατικών συγκροτημάτων της Ένωσης. Λίγο καιρό μετά, ο γιος μου μαζί με τρία, ακόμα, άτομα εντάχθηκαν στην αθλητική οικογένεια του συγκεκριμένου σωματείου, ενώ ένα έτος μετά, το ίδιο συνέβη με την κόρη μου!

 

Οι νεαροί αθλητές-τριες καθοδηγούνταν, τότε, από τους προπονητές, κ. Φλώρο και κ. Παπουτσά και κ. Καραμπέρο, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, ενώ από το 2010 και έκτοτε ήρθαν οι πρώτες διακρίσεις για τους ίδιους…

 

 

 

Το 2016, η ΑΕΚ κατετάγη στην 6η θέση της κατάταξης, σύμφωνα με τη λίστα των αρμοδίων μελών της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας, καθώς είχε ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις στους αγώνες με ‘μάουντεν’.  

 

Υπεύθυνο στέλεχος της Ακαδημίας της ΑΕΚ ήταν ο βετεράνος «άσσος» αυτής, Δημήτρης Καραμπέρος, ο οποίος αντικαταστάθηκε, πρόσφατα, από τον Κώστα Παπουτσά, ενώ στις υψηλές κατηγορίες τον ρόλο του αρμόδιου στελέχους κατέχει ο παλιός αθλητής και Πρωταθλητής της ΑΕΚ, Παναγιώτης Σκυλοδήμος, σε συνεργασία με τον Λευτέρη Παπουτσά.

 

 

 

Την σεζόν 2016, μπορώ να σας πω πως η ΑΕΚ έχει προχωρήσει στην ανανέωση 85 δελτίων, μέσω της αντίστοιχης Ομοσπονδίας και πως η Ένωση έχει διαγράψει βήματα προόδου στον χώρο της ποδηλασίας. Σκεφτείτε μόνο πως η ομάδα βρισκόταν στην 75η θέση, πριν μερικά έτη, σε αντίθεση με σήμερα που έχει αγγίξει την 6η!

 

Επίσης, η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει ομάδα ποδηλατικής πίστας, καθώς διαθέτει τμήματα τα οποία συμμετείχαν σε αγώνες δρόμου και "μάουντεν". Ακόμα, η Ένωση διαθέτει ομάδα παλαιμάχων αθλητών, έχει διοργανώσει αγώνες «σιρκουί», στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ έχει συμμετάσχει σε διάφορες αναβάσεις με ιδιαίτερη επιτυχία.

 

 

 

Όσο για τις επιτυχίες μας σε πανελλήνιο επίπεδο, η ΑΕΚ έχει κατακτήσει την 6η  και την 2η θέση στους αγώνες Κορασίδων, την 3η στους αγώνες Παίδων και την 6η και 10η θέση σε αγώνες Παγκορασίδων.

 

Έφορος των ανδρικών και γυναικείων τμημάτων της ΑΕΚ είναι ο κ. Τζερμπίδης», συνέχισε η κα. Θωμαίδα Κυριακάκη, για να υπερθεματίσει, λέγοντας:  

 

 

 

«Είναι αλήθεια πως εγώ δεν είχα κάποιους δεσμούς με το σπορ της ποδηλασίας μέχρι το έτος, 2009. Κατάγομαι από την Κωνσταντινούπολη, υποστηρίζω την ΑΕΚ και όταν ήμουν σε πολύ νεαρή ηλικία ασχολούμουν με το άθλημα του μπάσκετ. Ξεκίνησα την καριέρα μου από τον Πορφύρα, υπό τις οδηγίες του κόουτς, Βαγγέλη Πεταλά, για, περίπου, τρία έτη, αλλά στην συνέχεια με κέρδισε η κωπηλασία!

 

 

 

 

Εντάχθηκα στην αθλητική οικογένεια του Ολυμπιακού Πειραιώς το έτος, 1982, ενώ από το 1984 μέχρι και το 1988 θήτευσε στον Κωπηλατικό Όμιλο Ερετών, ενώ από το έτος, 1989 μέχρι το 1993, πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στον όμιλο Αιγυπτιωτών Ε.Ν.Ο.Α!  Η πλούσια καριέρα μου ως αθλήτρια ολοκληρώθηκε το έτος, 2001 στον Κωπηλατικό Όμιλο Ερετών, με την συνοδεία μερικών σπουδαίων διακρίσεων, όπως η κατάκτηση της 1ης σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, αλλά και η συμμετοχή μου στην Εθνική ομάδα κωπηλασίας!».

 

 

 

 

 Περισσότερες φωτογραφίες μπορεί να δει κάποιος, μέσω των ακόλουθων "λινκ"!

 

https://www.facebook.com/thomais.kyriakaki

 

https://www.facebook.com/%CE%91%CE%95%CE%9A-%CE%A0%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-793628457360597/

 

 

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr